ABD ’nin Teksas eyaletinde, kız arkadaşı Elizabeth Jaynes’in (19) eski erkek arkadaşına saldıran Josten Bundy’den (21), çıkarıldığı mahkemede sıra dışı bir tercih yapması istendi. Hakim, Bundy’e kız arkadaşıyla evlenme veya hapse girme seçeneklerinden birini tercih etmesini söyledi.

CNN’in haberine göre, 2 Temmuz’da suçunu kabul eden Bundy’e mahkemede, iki yıl gözetim altında tutulma koşuluyla salıverilebileceği ya da 15 gün hapis cezası alabileceği aktarıldı. Gözetim koşulları arasında İncil’den bölümleri günde 25 kez yazmak da bulunurken, Bundy’i şaşırtan ise 30 gün içinde evlenme şartı oldu.

'UTANÇ VERİCİYDİ'

Konu hakkında konuşan Jaynes, “Onun şartlı tahliye alacağını tahmin ediyorduk, ancak diğer koşullar karşısında şaşırdık, özellikle de evlilik konusunda” ifadesini kullandı. Jaynes, mahkemede yaşananları şu sözlerle anlattı:

“Hakim bize birlikte yaşayıp yaşamadığımızı sordu ve ikimiz de ‘evet’ dedik. Hakim şartlı tahliyenin koşulları arasında evlenme zorunluluğu olduğunu söylediğinde Josten güldü ve ben kızardım. Hakim, ‘İlk olarak ona sormak isteyebilirsin’ dedi. Hakim bana da sordu ve ben ‘evet’ dedim. Arkamdaki insanlar gülüyordu. Utanç vericiydi.”

'EVLENMEK ZORUNDA OLMADIKLARINI SÖYLEDİM'

Öte yandan, Jaynes’in ebeveynlerinin karar tepki gösterdiği açıklandı. Jaynes’in babası Kenneth Jaynes, genç çiftin 20 Temmuz’da evlenmesiyle ilgili olarak, “Hakim Rogers aileme girdi ve onlara ne yapması gerektiğini söylemeye çalıştı. Bu onun kararı değil. Bunu yapmak zorunda olmadıklarını onlara söyledim, ancak korkmuşlardı. Onlar genç ve başka seçeneklerinin olduğunu bilmiyorlardı” dedi.