Dünyanın en zengin insanı olsanız bile, yeteri kadar korunma sağlayamayabilirsiniz.Mark Zuckerberg için de aynı şey geçerli oldu. Facebook’un kurucularından Mark Zuckerberg’in Twitter, Pinterest, LinkedIn hesapları hacklendi.
Facebook CEO’sunun da diğer insanlar gibi sosyal medyada hesapları var. Kendisi, bu hesapları korumak için standart uygulamaların dışına çıksa dahi, OurMine takımının saldırılarında kaçamadı.

Daha önce de LinkedIn hesaplarının parolalarının çalındığına dair bir haber yapmıştık. Mark Zuckerberg’in de Twitter ve Pinterest hesaplarının yanı sıra LinkedIn hesabı da hacklendi.

Instagram hesabını da hacklediklerini iddia eden saldırganların son gelişmelere göre bunu aslında yapamadıkları ortaya çıktı. Facebook CEO’sunun Google+ hesabında bir değişiklik görünmüyor. Bunun farklı güvenlik uygulamaları kullanmış olmasından mı yoksa saldırganların bunun için uğraş göstermemesinden mi kaynaklı olduğu henüz bilinmiyor.

Twitter, Mark’ın hesabındaki durumu fark etmekte gecikmedi ve hemen hesabı askıya aldı. Ocak 2012’den beri herhangi bir tweet atmayan Zuckerberg’in profilinde saldırganların attığı gönderi bulunuyordu ve bu da hemen kaldırıldı.

Shiftdelete'in haberine göre bu olaydan hareketle özellikle LinkedIn başta olmak üzere her yerdeki parolalarınızı değiştirmekte fayda var. Eğer yapabiliyorsanız her platformda farklı bir parola kullanmayı ve arada bir bu şifreleri değiştirmeyi alışkanlık edinmeye çalışın.