Tutuklanmadan önce cumhurbaşkanlığı seçimlerinin favorisi görünen Strauss-Kahn'ın dönüşü tartışılıyor. Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy sessizliğini korurken muhalefetteki Sosyalist Parti ikiye bölündü. Eski IMF Başkanı'nın aday olmasının önündeki en somut engel ise Sosyalist Parti'nin adayını belirleyeceği ön seçimlere kadar davanın sonuçlanmaması.

Eylüldeki ön seçimler için 13 Temmuz'a kadar başvuru yapılması gerekiyor. Ancak serbest kalsa da pasaportuna el konulan Dominique Strauss-Kahn'ın (DSK) bir sonraki duruşma tarihi olan 18 Temmuz'a kadar aday olma ihtimali bulunmuyor. Eski IMF Başkanı'nın 18 Temmuz'daki duruşmada tamamen aklanıp aklanmayacağı da belirsizliğini koruyor. DSK'nın tutuklanmasının ardından anketlerde ilk sıraya yükselen François Hollande, sürpriz şekilde ön seçimlere adaylık için son başvuru tarihinin ertelenmesine karşı çıkmayacağını açıkladı. Ancak Sosyalist Parti'nin geçici genel sekreteri Harlem Desir, erteleme kararı için hiçbir sebep bulunmadığını söyledi. Bölünmüş yapısıyla bilinen Sosyalist Parti'de, DSK'ya yakın isimler bile erteleme konusunda ikiye ayrıldı.

Paris Siyaset Bilimleri Enstitüsü Siyasal Araştırmalar Merkezi Direktörü Pascal Perrineau, "Aklansa bile, DSK'nın dönmesini zayıf bir ihtimal olarak görüyorum." dedi. Perrineau'ya göre, Strauss-Kahn'ın cinsel taciz suçlamasından kurtulması halinde dahi, özel hayatındaki tercihlerin seçim yarışında rakipleri tarafından koz olarak kullanılabileceği savunuluyor.(Zaman)