ABHaber tarafından yansıtılan 2 Mayıs 2012 tarihli mektubunda François Hollande, Sosyalist Partisi'nin "soykırım" yasasının hazırlanmasındaki rölüne dikkat çekerken kendisinin de yasa lehinde oy kullandığını anımsattı.
-"İNKAR YASASI DOĞRUDAN BİR DEVLET VEYA HALKI HEDEF ALMIYOR"-
Söz konusu yasanın belirli bir "soykırım"dan söz etmediğini, "soykırım suçları"nı öven, itiraz eden veya kücümseyenleri cezalandırmayı amaçladığını belirten Hollande, yasanın "doğrudan herhangi bir devlet veya halkı hedef almadığını" savundu.
Hollande'ın Anayasa Konseyi'nin inkar yasasını iptal ettiğini anımsatarak "Anayasamıza uygun yeni bir yasayı önermek için çalışacağım" diye yazdığı mektupta sosyalistlerin Türkiye ile Fransa arasındaki dostluğa bağlı olduklarını belirterek halen iki ülkeyi büyük bir mesafenin ayırmasından üzüntü duyduklarını da dile getirdi.
İki ülkenin birçok konuda bir tarih ve ortak değerleri paylaştıklarını ifade eden Hollande, seçilmesi halinde "Büyük bir ülke olan Türkiye ile bağları sıkılaştırmak için çaba göstereceğim" dedi.
Anka
Hollande, yeni bir inkar yasası önerecek
Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçiminden galip çıkan François Hollande, 2 Mayıs'ta Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi Sözcüsü Demir Önger'e gönderdiği mektupta seçim kazanması halinde "büyük bir ülke" olarak nitelediği Türkiye ile bağlarını sıkılaştıracağını belirtirken "soykırımların inkarını" cezalandıran yasasının Anayasa Konseyi'nce iptal edildiğini anımsatarak "Anayasamıza uygun yeni bir yasayı önermek için çalışacağım" dedi.
Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminde galip çıkan sosyalist adayı François Hollande, seçimin son turu öncesi Anadolu Kültür Merkezi Başkanı ve Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi Sözcüsü Demir Önger'e gönderdiği mektupta seçimi kazanması halinde "büyük bir ülke" olarak nitelediği Türkiye ile bağlarını güçlendireceğini belirtirken "soykırımların inkarını" cezalandıran yasasının Anayasa Konseyi'nce iptal edildiğini anımsatarak anayasaya uygun yeni bir yasayı önereceğini de bildirdi.
Yorumlar
Trend Haberler
Tapuda avukatla temsil zorunluluğu geliyor!
TRAFİK KAZASI SONUCU ZARAR GÖRENLERİ İLGİLENDİREN ÇOK ÖNEMLİ BİR KARAR: YARGITAY’DAN İÇTİHAT DEĞİŞİKLİĞİ
Trafik Cezalarında Hız Sınırı Toleransı Kaldırıldı Haberleri Doğru Değil: Kaldırılmadı Ancak Değişiklik Yapıldı
WhatsApp Üzerinden Kurulan Sözleşmelerin Hukuki Geçerliliği ve İspat Gücü
Çekişmeli boşanma davalarına 'arabuluculuk' geliyor!
MADDİ HASARLI TRAFİK KAZASI SONRASI ARAÇTA OLUŞAN DEĞER KAYBI
İSTANBUL GENELİ ÇATI ALANLARINA YÖNELİK PLAN NOTU İLAVESİ İÇİN AÇILAN İPTAL DAVASININ ALINAN RUHSATLARA VE YAPILAN YAPILARA ETKİSİ
Sürekli İşçi Kadrosuna Geçirilen İşçilerin Yer Değiştirmelerine İmkân Tanımayan Kurala İlişkin İtiraz Başvurusu Hakkında Karar
KONUT KREDİSİ KULLANANIN, BAKİYE KREDİ SÜRESİNİ KISALTMAK AMACIYLA TALEP ETTİĞİ YAPILANDIRMADA FAİZ ORANININ YÜKSELMESİ, TÜKETİCİ ALEYHİNE HAKSIZ ŞART OLARAK DEĞERLENDİRİLEMEZ
38 ilde FETÖ operasyonları; 298 gözaltı, 182 tutuklama





