Milletvekili Arif Ünal Düsseldorf'daki Eyalet Parlamentosu'nda yaptığı açıklamada, İslam düşmanlığının son dönemlerde yükseliş gösterdiğini ve bunun demokratik Almanya'ya yakışmadığını belirterek şunları söyledi:

“Son zamanlarda gerçekten Almanya ve Avrupa 'nın diğer ülkelerinde camilere karşı saldırılar arttı ancak bu yeni bir olay değil. Almanya'da İslamofobi düşüncesi yani İslam düşmanlığı hep vardı. Fakat ne yazık ki dünyanın herhangi bir yerinde olan bir olay Almanya'ya direkt yansıyor. Örneğin en son Irak ve Suriye 'deki IŞİD'in orada yapmış olduğu şeyler tüm Müslümanlara mal edildi. Bu, İslam düşmanı görüşlerin desteklenmesine yardımcı oldu. Irkçı gruplar ne yazık ki bunu yapıyorlar. Araştırma neticeleri henüz bildirilmedi ama ilk tespitlere göre bunun yabancı ve İslam düşmanı gruplar tarafından yapıldığı aşağı yukarı belli durumda."

HİTLER DÖNEMİNİ HATIRLATIYOR

Bu sorunun çözümünde politikacı ve toplumsal kuruluşlara büyük iş düştüğünü dile getiren Ünal, konuşmasına şöyle devam etti:
“Tabii ki bu sadece camilere olan bir saldırı olayı değil. Gerek etnik kökeninden dolayı gerek dini inançlarından dolayı bazı grupların dışlanması ve onların imha edilmek de dahil yabancı düşmanlığına maruz kalması aslında bu ülkenin bir demokrasi sorunu. Çünkü bizim burada hangi dini grup olursa olsun, bugün bu camilere karşı bir saldırı olur, yarın sinagoglara olur, öbür gün kiliselere olabilir. Dini temelde yapılan bu yabancı düşmanlığına karşı gerçekten toplumsal olarak karşı çıkmak, bunun demokratik bir ülkede yerinin olmadığını çok açık bir şekilde belirtmemiz gerekiyor. O nedenle tekrar Almanya'da bunların yaşanması çok üzücü bir olay. Bize neredeyse Hitler dönemini hatırlatır bir duruma geldi. Daha önce sinagoglara saldırıp yakılıyordu, şimdi camilere karşı yapılan saldırılara muazzam karşı çıkmak gerekiyor. Politikacıların ve toplumsal kuruluşların bu konuda reaksiyon göstermesi yerinde bir harekettir, bunun da desteklenmesi gerekiyor." (Mesut ZEYREK-Hakan AYTAŞ/DHA)

Almanya'da 6 bin Selefi var

KÖLN - Almanya'da Berlin Senatosu'nun bir soru önergesine verdiği yanıta göre, başkent Berlin'de 550 Selefi yaşıyor. Bunlardan 250'si şiddet eğilimli. Bugüne kadar Berlin'den Suriye ve Irak'a savaşmak için toplam 60 Selefi gitti.
 
Bild gazetesindeki habere göre, Almanya genelinde 6 bin Selefi bulunuyor. Şimdiye kadar Almanya'dan Suriye ve Irak'a savaşmak üzere 450 Selefi'nin gittiği tahmin ediliyor. Almanya'da Selefi grubuna katılanlar arasında eski boksör Pierre Vogel ve rap sanatçısı Deso Dogg gibi isimler de var. Selefilerin Almanya'da yaptığı en büyük aksiyon Almanca'ya çevrilen 25 milyon adet Kuran-ı Kerim'i sokaklarda dağıtmaları. Geçtiğimiz ay ise, Wuppertal kentinde 'Şeriat polisi' adı altında bir grup Selefi, eğlence yerlerinin önlerinde gençlere "kumar, içki ve eğlenmenin haram olduğunu" anlatmış; grubun bu girişimi büyük tepki toplamıştı. (Hakan AYTAŞ/DHA)