İsrail, geçmiş yıllarda girdikleri çatışmalarda ölen Filistinlilerin naaşlarını, Filistin yönetimine teslim etti. İsrail'de bir mezarlıkta ''düşman savaşçılar'' adı altında isimsiz mezarlara gömülmüş olan 91 Filistinlinin naaşı, şafak vakti Filistin topraklarına götürüldü.



Filistin bayrağına sarılı tabutlardan 11'i Gazze'ye, 80'i de Ramallah'daki Filistin yönetiminin hükümet binasına gönderildi.

ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ
Naaşlar, her cenaze için 21 pare top atışının yapıldığı askeri törenin ardından toprağa verildi. İntihar bombacıları ve militanların da aralarında bulunduğu naaşlardan 17'sinin dışında, hepsinin kimliği tespit edilmiş durumda.


İsrail hapisanelerinde toplu açlık grevine giden Filistinli tutukluların, İsrail ile yaptıkları anlaşmanın bir parçası olan naaşlarin teslimi, İsrail'de tepkilere neden oldu.


Bu ay, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular iki aydır devam ettirdikleri toplu açlık grevini sonlandırmayı kabul etmişti.

Bin 500'den fazla Filistinli, yaşam koşullarının iyileştirilmesi talebiyle açlık grevine girmişti. Mahkumların grev sonucu ölmesi durumunda, Filistinlilerin şideetili tepkisinin bölgede çatışmaları artırmasından endişe ediliyordu.



ntvmsnbc