İsrail ve Filistin arasında gerilim tırmanmaya devam ediyor. İntifada seslerinin giderek yükseldiği bölgede, olay yerlerinde çekilen görüntüler ise yoğun tepki çekiyor. İsrail’in Filistinlilere insanlık dışı şiddet uyguladığının görüldüğü videolar, sosyal medyada sıklıkla paylaşılıyor.

13 YAŞINDAKİ YARALI ÇOCUĞA ‘ÖL’ DEDİLER

Kudüs’te, İsrail güvenlik güçlerinin ateş açmasıyla yaralanan ve kanlar içinde yerde yatan 13 yaşındaki Ahmed Salih Manasra adlı çocuk, Yahudi yerleşimcilerin ağır hakaretlerine maruz kaldı. Sosyal medyada paylaşılan videoda, polislerin yanındaki yerleşimcilerin küçük çocuğa “Öl” dediği duyuluyor. Videonun sonunda ise polisin ayağıyla çocuğu ittirdiği görülüyor. İsrailli yetkililer, çocuğun bir İsrailliyi bıçakladığını iddia ederken, Manasra’nın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

ÖLEN FİLİSTİNLİNİN YÜZÜNE DOMUZ ETİ ATTILAR

İsrailli bir yerleşimcinin, sedyede ölen bir Filistinlinin yüzüne domuz eti attığı görüntüler sosyal medyada infial yarattı. Videoda, “bir askeri bıçakladıktan sonra” İsrail askerleri tarafından vurulan Filistinlinin yanına yerleşimcinin geldiği ve yüzüne domuz eti attığı görülüyor. Filistinlinin ilerleyen saatlerde yaşamını yitirdiği bildirildi. 

FİLİSTİNLİ KADINA SOKAK ORTASINDA KURŞUN YAĞMURU

İsrail askerlerinin, El Efule’de Filistinli bir kadını yakın mesafeden defalarca ateş ederek öldürmesi, son günlerin en çok tepki çeken olayları arasında yer aldı. İsrailli yetkililer, Filistinli kadının bıçak taşıdığını ve birini bıçaklama girişiminde bulunduğu öne sürüyor.

FİLİSTİNLİ GENCE SİLAHLA DAYAK

Batı Şeria’da çekilen görüntülerde, İsrail askerlerinin bir grup genç Filistinliyi yakalamaya çalıştığı, bir kişiyi yakaladıktan sonra ise şiddet uyguladığı görülüyor.  Şiddet gören gencin 17 yaşındaki Ömer el-Heih olduğu belirtilirken, İsrail askerleri o esnada kaçan Filistinlilere ateş açıyor.

‘BIÇAK TAŞIYOR’ İDDİASIYLA ÖLDÜRDÜLER

NBC News, İsrail askerlerinin bıçak taşıdığı öne sürülen bir Filistinliyi öldürme görüntülerini paylaştı. Kudüs’te meydana gelen olayda, İsrail askerlerinden kaçan Filistinlinin elinde ne taşıdığı ise görülmüyor. Askerler Filistinliyi öldürmeden önce birçok kişinin uyarı amaçlı bağırdığı duyuluyor. İsrailli yetkililer, adamın bıçak taşıdığını söylese de, görgü tanıkları 14 yaşındaki Rasül Amud’un herhangi bir tehdit oluşturmadığını vurguluyor.

FİLİSTİNLİ GENÇ KIZA 10 KURŞUN

Halil kentinde bir askeri kontrol noktasından geçmek isteyen 19 yaşındaki Filistinli Hedil el-Heşlemun, İsrail askerleri tarafından 10 kurşunla vurularak öldürüldü. İsrailli yetkililer bir kez daha bıçak iddiasını gündeme getirirken, genç kızın çantasında ne olduğunu göstermediği ve peçesini açmayı reddettiği için öldürüldüğü ifade edildi. Genç kızın sonunda çantasının içindekileri göstermeyi kabul ettiği aktarılırken, görgü tanıkları genç kadının kimseye saldırmadığını vurguluyor.



 Haber: NEŞE İDİL - Radikal