İtalya Başbakanı Mario Monti, İtalya'da acil durumun geçmediğini, krizle mücadelenin sürdüğünü söyledi.
Daha önce 17 Şubat'ta buluşmaları planlanan ancak eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un istifa etmesiyle buluşmaları bugüne ertelenen İtalya Başbakanı Mario Monti ile Alman mevkidaşı Angela Merkel, Başbakanlık binası Chigi Sarayı'nda bir araya geldi.
İki lider, bir saat görüştükten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

İtalya Başbakanı Monti, basın toplantısında, ''Krizle Mücadele devam ediyor. İtalya, acil durumu henüz geçmiş değil. Ne Avrupa politikaları açısından bakıldığında ne de kendi iç politikamızdan, rahatlamamız söz konusu olamaz. Mali anlaşmanın imzalanmasından sonra Avrupa Birliği (AB), büyüme politikaları sürecine girecektir'' diye konuştu.
İTALYA ALMANYA YAKINLAŞMASI
Merkel ile açık ve etkili bir diyalog gerçekleştirdiklerini aktaran İtalyan Başbakan, ''İtalya ve Almanya arasında, büyüme politikalarında, hareketlilik, servisler ve endüstri ağıyla ilgili işbirliği konularında güçlü bir yakınlaşma var'' ifadesini kullandı.
MERKEL: HER ÜLKE ÇABALAMALI
Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Avrupa'yı etkisi altına alan mali borç krizi karşısında, Avrupa'nın belirli bir yolu katettiğini ifade etti. Merkel, ''Önümüzdeki yıllarda üstesinden gelmemiz gereken, aşmamız gereken yeni dağlar olacaktır. Yeniden harekete geçmeliyiz. Asla 'Biz bunu yaptık dememeliyiz'. Her ülke çabalamalı'' diye konuştu.





NTV