Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Saadi Kaddafi’nin (42), el-Hadba hapishanesinde işkence gördüğü bir video ortaya çıktı. Clear News’un yayınladığı videoda, Saadi Kaddafi’nin başka mahkumlara yapılan işkenceleri izlemeye zorlandığı ve gardiyanlar tarafından gözleri kapatılarak bir boruya bağlandığı görülüyor.  

Russia Today’in haberine göre, İnsan Hakları Gözlemevi tarafından kınanan video hakkında konuşan Kaddafi’nin yasal temsilcisi Melinda Taylor, Kaddafi isminin “maksimum ceza ve maksimum kötü muamele görmek” anlamına geldiğini belirtti. Taylor, görüntüleri, “uluslararası suç , işkence suçu ve insanlık dışı muamele” sözleriyle niteledi.

KİMLİKLERİNİ BELİRLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Yetkililer, videoda yer alan gardiyanlar hakkında inceleme başlatıldığı ve gardiyanların kimliklerini belirlemeye çalıştıklarını ifade etti.

Saadi Kaddafi geçen yıl Nijer hükümeti tarafından Libya'ya iade edilmişti. Libya’nın futbol federasyonunun eski lideri Saadi Kaddafi, babasının ölümüyle sonuçlanan 2011'deki çatışmaların ardından kaçmıştı.

İDAM CEZASI VERİLMİŞTİ

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, eski istihbarat şefi Abdullah es-Senusi ve eski Başbakan el-Bağdadi el-Mahmudi hakkında idam cezası verilmişti. Kaddafi ve diğer 7 kişi hakkında verilen idam cezaları, 2011’de “savaş suçu işledikleri” gerekçesiyle verilmişti.