Fırtına sonrasında ise kar birikintileri eğlenceye dönüştü. Yer yer 1 metreyi bulan karın temizlenmesi sokakların genişliğinden dolayı, hızlı bir şekilde kürendi ve boş alanlarda kar tepecikleri oluşturuldu.ABD'de belediyelerin kar yağmadan önce dış bölgeler dahil tüm ana yolları tuzlaması nedeniyle yol kapanma sorunu hemen hemen hiç yaşanmıyor.

Bu durum, ülkede yoğun kar yağışlarında dahi bir iki gün içinde hayatın normale dönmesini mümkün kılıyor. New Jersey ve New York gibi, şehirleşmenin en yoğun olduğu yerlerde bile, şehir sakinleri için ayrılan açık alanların çokluğu her türlü mevsim şartlarında hayatı kolaylaştırıyor.

Yazları, piknik alanına dönüşen geniş parklar karlı havalarda ise minik kayak merkezlerine dönüşüyor. New Jersey'ın Manhattan manzaralı North Hudson parkı bunlardan biri.

Yatay şehirleşmenin daha yaygın olduğu ABD'de güneş gören bölgelerde buzlanma az görülüyor. Ev ve iş yerlerinin önündeki karın temizlenmesi ise mülkiyet sahibinin sorumluluğunda.

Herhangi bir işyerinin veya evin önünden geçerken kayıp düşen biri ilk iş olarak belediyeyi değil yer sahibini dava ediyor. Dolayısıyla, her kar yağışı öncesinde yer sahipleri evinin veya arsasının etrafında yayaların kullandığı kaldırım ve benzeri yerleri tuzlamayı ihmal etmiyor.

Amerika'da ev sahibinin sorumlulukları Türkiye veya başka bir ülke ile karşılaştırıldığında çok daha yüksek. Ev sahibi kiraya verdiği ev veya evlerinin her türlü çevre sorumluluğundan sorumlu.

Yaz döneminde ev etrafındaki ağaçların çevre sakinleri için tehlike oluşturan dallarının kesilmesinden, sonbaharda yere düşen yaprakların toplanmasına, kışın evin merdivenlerinin ve sokakta ev arsası nispetinde karın temizlenmesinden mülk sahibi sorumlu tutuluyor.

Kiracı, oturduğu evin merdivenlerinden kar veya buzlanma nedeni ile düşerek bir uzvunu kırması durumunda ev sahibine dava açabiliyor.

Nitekim isminin belirtilmesini istemeyen bir Türk vatandaşı, New Jersey eyaletinde, alt katında oturan kiracısının aynı sebeple kendisine açtığı tazminat davasında 35 bin dolar ödemeye mecbur kaldığını aktarıyor. Bu rakamın, New Jersey'de dar gelirli bir ailenin yıllık kazancının bir buçuk katına karşılık gelmesi kuralların ve yaptırımlarının ne denli ciddi olduğunu gösteriyor.

Amerika'da karın yoğun yağdığı günler özellikle göçmenler için ekstra kazanç anlamına geliyor. Göçmenler ve fazladan harçlık biriktirmeyi düşünen lise öğrencileri kapı kapı dolaşıp, kapılarının önünü temizlemek zorunda olan kimselerin işlerini ücret karşılığında yapıyorlar. Karın miktarına göre ücret 5 ile 20 dolar arasında değişebiliyor.

Amerika'ya yeni gelmiş göçmenlerin en çok sıkıntı çektiği konulardan biri de, kendi ülkelerinde alışık olmadıkları trafik ve park kuralları.

Ülkenin kar yağışının bol olduğu kuzey eyaletlerinde özellikle ana yollarda "karlı havalarda park etmeyiniz" yazısı ülkenin yeni sakinleri tarafından geç fark edilen ve ancak tecrübe ile algılanabilen bir trafik kuralı. Bu tarz bir trafik cezasının bedeli 50 dolar ve üzeri olabilirken, çekici firma tarafından paralı bir özel parka kaldırılan aracın teslim alınmasının maliyeti ise 300 doları bulabiliyor.