Geçtiğimiz yaz Norveç'te Utoya Adası'nda 77 kişinin öldürülmesini anımsatan Liege'deki saldırının ardından tedirgin olan Belçikalı yetkililer, derhal kanlı eylemin nedenini araştırmaya koyuldu. İçişleri Bakanlığı, Liege Savcılığı ve emniyetin ortaklaşa vardıkları kanaat, saldırının münferit işlenmiş bir eylem olduğu ve terör bağlantısının bulunmadığı yönünde oldu.
 
Saldırganın önceki gün hakkındaki cinsel istismar suçlamasından dolayı savcılığa ifade vermek için Adalet Sarayı önüne kamyonetiyle geldiği fakat 'panikleyerek' etrafa ateş açmaya başladığı iddia ediliyor. Amrani'nin avukatı Jean François Dister, müvekkilinin birkaç kez girip çıktığı cezaevine yeniden dönmek istememiş olabileceğini, ifade vermeye gitmekten çekindiğini kendisine aktardığını belirtti. Müvekkiliyle saldırıdan iki gün önce telefonda görüştüğünü aktaran avukat, ''Önceki gün Liege'de Nordine Amrani'nin ifadesi alınacaktı. Cinsel istismarla suçlanıyordu. Kendisinin bu olayla hiçbir ilgisinin olmadığını savundu. Çok gergindi. Ne yapacağını bilmiyordu. Tekrar cezaevine girmekten çok endişe ediyordu. Olayların buraya geleceğini hiç tahmin edemezdim." şeklinde konuştu.
 
Diğer taraftan, Amrani'nin evinden de bir kadın cesedi çıktı. Belçika'yı şoke eden kanlı saldırının failinin evinde yapılan aramalarda bulunan cesedin, 45 yaşında olan ve saldırganın komşusunun evinde çalışan bir temizlikçiye ait olduğu tespit edildi. Saldırı öncesinde sevgilisine yüklü miktarda para transferi yapan saldırganın "Seni çok seviyorum, yolun açık olsun.'' şeklinde bir mesaj gönderdiği de öğrenildi.