Almanya'nın başkenti Berlin'deki İş Mahkemesi'nin geçtiğimiz mart ayında başörtüsüyle ilgili aldığı karar yeni açıklandı. 

Kararda, sadece başörtüsü taktığı için bir diş doktorunun yanında asistan olarak çalışmasına izin verilmeyen bir Müslüman kızın şikayeti haklı bulundu. 

Mahkeme, adı açıklanmayan genç kızın sadece dininden dolayı ayrımcılığa uğradığına ve bunun Eşit Muamele Yasası'na aykırı olduğuna karar verdi. 

Başörtüsünün herhangi bir kıyafet parçası olmadığı, kişisel inancın bir ifadesi olduğu belirtilen kararda, inançlı diğer bazı Müslüman kadınların başörtüsü takmamasının da bu gerçeği değiştirmediği ifade edildi. 

Söz konusu Müslüman kızın, geçtiğimiz yıl Berlin'deki Spandau semtinde bir diş doktorunun kliniğinde asistan olarak çalışmak istediği, kendisine bu iş için yeterli bilgi birikimine sahip olduğu, ancak başörtüsünü çıkartması gerektiğinin söylendiği belirtildi. 

Bu öneriyi reddeden kızın şikayet için önce Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu'na (TBB) başvurduğu, daha sonra da ayrımcılığa uğradığı için dava açtığı açıklandı.



ntvmsnbc ve Ajanslar