Hindistan 'dan Bollywood senaristlerine bile 'Yok artık' dedirtecek bir haber düştü dün uluslararası ajanslara! 2006 Asya Oyunları'nda 4x400 metrede altın madalya kazanan Hintli kadın atlet Pinki Pramanik, bir kadına tecavüz etmekle suçlanıyordu. Batı Bengal polisi tarafından gözaltına alınan Pramanik için daha da ilginç olan iddia ise, 3 yıl önce atletizme veda eden sporcunun aslında 'erkek' olduğuydu.

9 aydır birlikte yaşadığı 'partnerini' evlilik vaadiyle kandırdığı, daha sonra da tecavüz ettiği iddia edilen 1986 doğumlu atlet, yerel mahkemeye çıkarıldı.

İlk etapta "Bir sporcu olarak kariyerim boyunca birçok testten geçtim. Neden daha fazla saçma sapan tahliller yaptırmayı kabul edeyim?" diyerek cinsiyet testine karşı çıkan Pinki Pramanik hakkında mahkeme 'test' kararı alınca, herkesi şaşırtan durum ortaya çıktı.

Testler, Pramanik'in erkek olduğunu gösteriyordu! Son olarak bir tren istasyonunda bilet kontrol görevlisi olarak çalışan Pramarik, yerel mahkeme tarafından 14 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu gelişme sonrası Hindistan Atletizm Federasyonu'nun da harekete geçeceği belirtildi. (Gazeteport)