Mısır'da ilk turu önceki gün yapılan anayasa referandumunda yüzde 56,5 'evet', yüzde 43,5 'hayır' oyu çıktı. Katılım oranının yüzde 38 olarak gerçekleştiği referandumun ilk turunda, 25 milyon 836 bin kayıtlı seçmenden 8 milyon 176 bini sandık başına gitti. 10 kentten sadece başkent Kahire'de 'hayır' oylarının fazla çıktığı referandumun resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından Müslüman Kardeşler'in partisi olan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) bir kutlama mesajı yayımlayarak 'halkın iradesinin tecelli ettiğini' belirtti.

İKİNCİ TUR 22 ARALIK'TA

Liberal ve sol muhalefeti bir araya getiren Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden (UKC) ise sonuçlara itiraz edeceğini açıkladı. İlk itiraz dilekçesi ise eski cumhurbaşkanı adaylarından avukat Halid Ali'den geldi. 22 Aralık Cumartesi günü 17 bölgede yapılacak ikinci turda yaklaşık 25 milyon seçmen sandığa gidecek.

İKİNCİ ZAFER

Altı ay önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Muhammed Mursi, referandum sonuçlarının Mısır halkının bilinci ve iradesinin göstergesi olduğuna işaret etti.

İhvan: Mısırlılar yine tarih yazdı

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yayımladığı kutlama mesajında Mısır halkının kararlılık ve yurtseverlikle tarih yazmaya devam ettiğini ifade etti.