Mısır Başsavcılığı'nın, eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile diğer aile üyeleri hakkında, iktidarda oldukları dönemde aldıkları hediyelerle ilgili soruşturma kapsamında uzlaşma yoluna gideceği bildirildi.

Mısır Kamu Malları Soruşturma Kurulu avukatı Mustafa Hüseyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mübarek'in avukatlarıyla varılan anlaşma çerçevesinde, eski Cumhurbaşkanının, görevdeki son 5 yılında aldığı hediyelerle ilgili yaklaşık 3 milyon dolar ödemesi karşılığında suçlamaların düşürülmesi üzerinde anlaşmaya varıldığını belirtti.

Hüseyni, Mübarek'in iktidarda olduğu 1984-2006 yılları arasında ne kadar hediye aldığının ise bilinmediğini, bu rakamın belirlenmesi için bir komitenin oluşturulacağını kaydetti.

Mısır yargısının, yarı resmi El-Ehram gazetesi yönetiminden 'sadakat gösterisi' olarak milyonlarca dolar kıymetinde hediyeler aldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açtığı Hüsnü Mübarek, dün tedavi gördüğü askeri hastanede sorgulanmıştı.

Mısır'daki ayaklanmalar sırasında güvenlik güçlerinin göstericilere güç kullanması için talimat vererek ölümlerine sebep olmaktan yargılanan Mübarek, müebbet hapis cezasına çarptırılmış ancak karar, Mübarek'in yeniden yargılanmasına hükmeden Mısır Temyiz Mahkemesi tarafından bozulmuştu.



AA