Mısır'da Müslüman Kardeşler'in adayı Muhammed Mursi ile devrik lider Hüsnü Mübarek döneminin başbakanı Ahmed Şefik'in yarışacağı cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna 2 gün kala Anayasa Mahkemesi önemli bir karara imza etti.

Mısır Anayasa Mahkemesi, genel seçimlerde parlamentoya girenlerden üçte birinin milletvekilliğinin geçersiz olduğunu duyurdu.

Anayasa Mahkemesi, Hüsnü Mübarek döneminin başbakanı olan Ahmed Şefik'in hafta sonu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine katılmasının önünde ise yasal bir engel olmadığını vurguladı.

'YENİ SEÇİMLER YAPILMALI'
Mısır Anayasa Mahkemesi Başkanı Faruk Sultan, kararı uluslararası haber ajansı Reuters'a telefonla değerlendirdi. Sultan, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararın, parlamentonun feshedilerek yeni seçimlerin yapılması anlamını taşıdığını söyledi.

'PARLAMENTOYA DARBE'
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda hile yapıldığını belirterek, seçimlerin iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuran cumhurbaşkanı adaylarından Abdulmunim Ebu'l-Futuh da, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla parlamentoya "darbe" yaptığını söyledi. Ebu'l-Futuh, Ahmed Şefik'in cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmasını sağlamak için bu kararın alındığını da iddia etti.

Mısır'da bazı çevreler, devrik lider Hüsnü Mübarek döneminde görev yapanların seçime katılmaması için kampanya yürütüyor.




ntvmsnbc