El-Arabiya’nın haberine göre sağlık sorunları nedeniyle başkent Kahire’deki özel bir klinikte tedavi gören Mübarek sıkı güvenlik önlemleri altında tutuluyor. Mübarek’in hapis yaşamının satır başları ise şöyle: 
Kuş uçurtulmuyor: Mübarek’in sağlığını 8 saatlik vardiyalarla çalışan 5 hemşire takip ediyor. Hemşireler Mübarek’in odasına cep telefonu sokamıyor. Doktarlar da odaya girmeden sıkı sıkıya aranıyor. 

Jakuzisi var: Mübarek’in ikamet ettiği suit odaya bitişik 5 lüks oda daha var. Devrik lidere yüzme havuzu, jakuzi ve sauna imkanları da tahsis edildi.

Suriye’yi izliyor: Hüsnü Mübarek, yarı resmi el-Ehram ve el-Ahbar gazetelerini her gün okuyor ve televizyonda ise özellikle Suriye, Libya ve Yemen gibi ülkelerdeki gelişmeleri seyrediyor. Mübarek bir keresinde “Bütün devrimlerin arkasında ABD var” dedi.

Seçimler şaşırttı: Mısır’daki seçimleri yakından takip ediyor. Müslüman Kardeşler’in seçim başarısını da Mübarek’in hayretini yol açıyor. 

Bayan işler eskisi gibi değil

Haberde, eski “first lady” Suzan Mübarek’in hastanedeki bir hemşireyle tartışması Mısır’da değişen atmosferin kanıtı niteliğinde. Habere göre hemşirenin bir arkadaşıyla yüksek sesle konuşmasından rahatsız olan Suzan Mübarek kadını azarladı ve kendisine karşılık vermesi üzerine tokat attı. Bunun üzerine bir yetkili Suzan Mübarek’e, “Lütfen sakin olun bayan. İşlerin eskisi gibi olmadığını unutmayın” dedi.




Hürriyet