Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nden yapılan yazılı açıklamada, NSU davasını izlemek üzere akreditasyon işleminin yeniden bugün saat 12.00'de başlayıp 23 Nisan gece 00.00'a kadar devam edeceği ve davayı takip edecek gazetecilerin kurayla belirleneceği kaydedildi.
 
Yapılan açıklamada 4 Türk gazetecinin yanı sıra 1 Yunan ve 1 de İran kökenli olmak üzere toplam 6 yabancı kökenli gazeteciye davayı izlemek için yer ayrılacağı belirtildi.
 Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Memet Kılıç, NSU davası için Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nin kararını olumlu bulduğunu ifade ederek, "Bugüne kadar hiçbir Türk gazeteciye ve yabancı gazeteciye yer ayrılmamıştı. Bu karar son derece olumlu. Mahkeme kura ile gazeteci belirleyecek. Bu yöntem lotto totto gibi görünse de en tarafsız yöntem" dedi.
 
Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi, Federal Anayasa Mahkemesi'nin Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) cinayetleri davasına ilişkin kararını uygulamak üzere erteleme kararı alındığını duyurmuştu. Sabah gazetesinin itirazını değerlendiren Federal Anayasa Mahkemesi, NSU davasında en az 3 yabancı basın mensubuna yer ayrılması veya akreditasyon sürecinin yeniden şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğine karar vermişti. NSU davasında Türk basın mensuplarına yer verilmemesi Türk Hükümeti ve Alman yetkililer tarafından tepkiyle karşılanmıştı.(ANKA)
 (SK/ÖZK)