İşte Soma faciasıyla ilgili dış basında çıkan haberler:

BBC:
Milli felaketler, bir liderin iktidardaki geleceğini değiştirebilecek kalıcı sonuçlar yaratabiliyor. Bill Clinton'ın 1995 Oklahoma patlamasını ele alış şekli onun prestijini artırdı. Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun 2008'deki Sichuan depremini yönetme şekli popülerliğini artırdı. Bunların tam tersine olarak Recep Tayyip Erdoğan öfkeli ve yas tutan bir toplumun ruh halini anlayamadı. Erdoğan'ın yardımcısı da bir protestocuyu tekmelediği sırada çekilen görüntülerle manşetlere çıktı.

DAILY TELEGRAPH:
Başbakan'ın müşaviri maden kasabasında bir göstericiyi böyle tekmeledi. Başbakan’ın bir yardımcısının yaslı bir madenci yakınını tekmelemesinden sonra Erdoğan protestocuların hedefi haline geldi.

DAILY MAIL:
Türkiye'deki maden faciasından sonra bir yandan kitleler halinde cenazeler kalkarken, Başbakan'ın yardımcısının bir göstericiyi tekmelemesi öfkeye yol açtı.

CNN:
Başbakanın yardımcısının bir protestocuyu tekmeleme görüntüleri maden faciasına bir de öfkeyi ekledi.

HUFFINGTON POST:
Başbakanın müşavirinin bir göstericiyi tekmelediğini gösteren görüntüler internette hızla yayılıyor.

NEW YORK POST:
Başbakanın müşavirinin yere düşen göstericiyi tekmelediğini gösteren bu şoke edici fotoğraflar kesinlikle hükümete yönelik öfkeyi tırmandıracak.

CBS NEWS:
Türkiye'de birçok kişi maden sahiplerinin hükümetle yakın ilişkileri olduğunu ve dolayısıyla güvenlik standartları konusunda gevşek davrandığını düşünüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması beklenen Tayyip Erdoğan'ın bir yardımcısının bir protestocuyu tekmelediği an böyle görüntülendi.

EL ARABIYA:
Erdoğan'ın müşaviri protestocuyu tekmelerken Türkiye öfkeli. Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın müşavirinin bir protestocuyu tekmeleme görüntüleri Türkiye'de öfkeye yol açtı.

TIMES OF INDIA:
282 madencinin hayatını kaybettiği Soma'da Başbakanın yardımcısının protestocuyu tekmelediğini gösteren şoke edici görüntüler ortaya çıktı.

GULF NEWS:
Başbakanlık müşaviri Yusuf Yerkel'in iki polis tarafından yere düşürülen bir protestocuyu tekmelediği an kameralar tarafından böyle görüntülendi.

HAARETZ:
Başbakan Erdoğan'ın müşavirinin 282 madencinin öldüğü Soma'da bir protestocuyu tekmelerken çekilen görüntüleri Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

YEDIOTH AHRONOTH:
Kameraya yakalanan tekme görüntüleri Twitter ve YouTube gibi sosyal paylaşım sitelerinde binlerce defa lanetlendi.