APPLE, Samsung’dan özür dilediği açıklamayı İngiltere mahkemesinin istediği şekilde değiştirdi. Güncellenen açıklamada, mahkemenin Samsung’un patent ihlali yapmadığına yönelik karar aldığı ve kendilerinin Samsung’un ihlal yaptığına ilişkin başvurularının uygun olmadığı net bir şekilde belirtildi. Açıklamaya mahkeme kararlarına ulaşmayı sağlayan linkler de eklendi.

YARGICIN ÇIKIŞI ETKİLİ OLDU
Apple’ın Samsung’dan özür dilediği mektubu düzelterek tekrar etmesini isteyen yargıç Robin Jacob’un önceki gün yaptığı, “Apple’ın internet sitesinden yayınlamasını istediğimiz özür yazısı yüksek mahkemenin beklentisini karşılamadı. Yapılan duyuru yanlış ve aldatıcı” açıklaması etkili oldu. İngiltere Yüksek Mahkemesi, Apple’a özür mektubunu yeniden yayınlaması için 48 saat müddet tanımıştı. Ancak Tim Cook’un CEO’luğunu yürüttüğü Apple, yeni bir açıklamanın hazırlanması için en az 2 haftaya ihtiyaç duyduğunu söylemişti.

LEHİNE OLAN KARARLARI BÜYÜTTÜ
İngiliz mahkemesi, Temmuz’da aldığı bir kararla Samsung’un Apple’a ait akıllı telefon ve tablet ürünlerinde telif hakkını ihlal etmediğine karar vermiş ve kararda “Samsung’un tabletleri Apple kadar havalı değil” ifadesine yer vermesi de dikkat çekmişti. Ancak Apple, özür yazısına çok küçük bir alanda yer verirken Alman ve ABD mahkemelerinin kendi lehine hüküm verdiği patent davalarını büyüterek sitesine ekledi.


thelira.com