(ANKA) - Adalet Sarayı'nda bir basın açıklaması yapan Savcı Molins, cinayetlere ilişkin genel bilgiler verdi.

Sakine Cansız ile Leyla Söylemez'e 3 Fidan Doğan'a ise 4 mermi isabet ettiğini belirten Molins, bir silah bulunduğunu ve silahın yarı otomatik 7,65 milimetre çapında olduğunu açıkladı.

Bölgede bulunan güvenlik kameralarının incelendiğini anlatan Molins, Ömer Güney isimli zanlının Sakine Cansız ile birlikte cinayetin işlendiği Rue Lafayette 147 numaraya 11.29'da geldiğini ve 11.49'da ayrıldığını tespit ettiklerini,

Güney'in binaya ikinci kez 12.11'de geldiğini ve 12.56'da ayrıldığını açıkladı.

Savcı Molins, öldürülen kadınlara yapılan otopsi sonucunda cinayetlerin 12.43 ile 13.21 saatleri arasında işlendiğinin belirlendiğini, bunun da Güney'in binaya ikinci gelişiyle çakıştığının altını çizdi.

Molins, Ömer Güney'in cinayetten bir gün önce Sakine Cansız adına 1000 euro çektiğini gözaltına alındığında ise üst araması sonucunda 930 euro bulunduğunu kaydetti.

16 Nisan 1982 Sivas Şarkışla doğumlu olan Güney'in iki yıldır PKK üyesi olduğunu açıklayan Molins, gözaltında Güney'in cinayetleri itiraf etmediğini,

Kamera görüntüleri ile oynandığını iddia ettiğini ancak çelişkili ifade verdiği için şüpheleri üzerine çektiğini bildirdi.

Ayrıca Güney'e ait bir çantada barut izine rastlandığını bildiren Molins, tüm bu bulgulardan dolayı Ömer Güney'i cinayetlerin baş şüphelisi olarak kabul edildiğini açıkladı.

Ayrıca, polisteki sorgusu tamamlanan Güney'in tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderildiği öğrenildi.