ANKARA- Almanya’da yaşayan ve "İltica hukuku ile Türkiye’deki Kürtlerin göç sorunu’’ konusunda araştırmalar yapan Prof. Ümit Yazıcıoğlu, Türkiye’nin Avrupa’daki PKK yöneticilerini imha etmek için ‘’Vurucu bir tim gönderdiğini’’ ileri sürdü.

Berlin ve Humbold Üniversitelerinden mezun olduktan sonra Almanya’da kalan ve Profesör olan Yazıcıoğlu, Hakkari’de yayın yapan ‘’Yüksekova Haber’’ adlı internet sitesine yazdığı yazıda ‘’İmha timi’’ iddiasını ortaya attı. Yazıcıoğlu şöyle dedi:

"Elit bir vurucu ekibin PKK üst kadrolarını imha etmek için Avrupa’ya gönderildiği duyumlarını almaya başladım. Eğer hakikaten bu duyum doğruysa, devlet yanlış bir hesap peşindedir, çünkü AB kendi toprakları içerisinde yapılabilecek bir eylemi, kime karşı olursa olsun doğru bulmaz. Avrupa Birliği her ne kadar HPG'nin bu son saldırılarını kınadıysa da, bu kınama açıklamaları gerçekçi değil…. PKK olayı Asala ile eşdeğer tutulmamalıdır.’’

Erzurum’da doğan 52 yaşındaki Yazıcıoğlu, yüksek öğrenimini Almanya’da Berlin ve Humbold Üniversiteleri Hukuk fakültesinde tamamladı. Alman Devlet İdari Bilimler Yüksek okulunda, Anayasa hukuku dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. ‘’İltica Hukuku ve Türkiyeli Kürtler’in göç sebepleri’’ konulu doktora tezini hazırladı. 2004’de Prof. oldu.


gazeteport