Rusya’da bir kilisede Devlet Başkanı Vladimir Putin’i protesto ettikleri ‘korsan konser’ nedeniyle tutuklanan müzik grubu Pussy Riot’un üyelerinden Mariya Alyohina’nın şartlı tahliye talebi reddedildi.

Grup üyeleri Alyohina ve Nadezhda Tolokonnikova, Rusya’nın başkenti Moskova’daki Hram Hrista Spasitelya’da (Kurtarıcı İsa Katedrali), Putin aleyhine düzenledikleri protesto gösterisi nedeniyle ikişer yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezanın 1,5 yılını tamamlayan Alyohina’nın, geri kalanı için şartlı tahliye edilmek üzere başvuru mahkemenin oturumunda sadece bir video bağlantı aracılığıyla konuşmasına izin verildi. Ancak mahkeme talebi reddetti.

Alyohina, şartlı tahliye duruşmasına şahsen katılmasına izin verilmemesi üzerine 22 Mayıs’ta 11 gün süren bir açlık grevi başlatmıştı.

Ünlü Beatles grubunun ünlü üyesi Paul McCartney de geçen mayısta mahkeme yargıçlarına yazdığı iki mektupla Alyohina ve Tolokonnikova’ya şartlı tahliye hakkı tanınması çağrısında bulunarak, Pussy Riot grubuna destek vermişti.