Kendilerini vatansever Ruslar olarak tanıtan birkaç grup, dünyaca ünlü pop müzik sanatçısına 333 milyon ruble, yaklaşık 10 milyon dolar tazminat davası açacaklarını ilan etti.

Mahkeme başvurularını hazırladıklarını bildiren Rusya Vatandaşlar Sendikası örgütü temsilcisi Darya Dedova, “Rusya’da eşcinsel reklamı yapmak, gençlere bu fikri empoze etmek yasayla yasaklanmıştır. Madonna özellikle St. Petersburg konserinde bu yasayı çiğneyen davranışlarda bulunmuştur. Madonna ayrıca sahnede Ortodoks Kilisesi sembolü haçı yere atarak üzerinde horon tepmiştir. Tüm bu sahneleri içeren video bant kayıtlarıyla mahkemeye teslim edeceğiz. Madonna’nın Rusya’ya verdiği manevi zararını 333 milyon ruble olarak hesapladık” açıklamasını yaptı.

Rusya Yönetimi’nin de Madonna’ya karşı böyle bir davanın açılmasına sıcak baktığı sinyali geçtiğimiz hafta alınmıştı. Madonna’nın 9 Ağustos St. Petersburg konserinden hemen sonra yine anonim vatandaşların başvurusu üzerine polis konserde Rusya yasalarının çiğnenip çiğnenmediğini kontrol edileceğini duyurmuştu.

Rusya’da Madonna’ya açılacak 10 milyon dolarlık tazminat davasının şikayetçi tarafın kazanması halinde bile Rusya’da ikamet etmeyen Madonna’ya bu parayı ödetmek çok zor olacak. Ancak Madonna’nın bir daha Rusya’ya ayak basmaması kesin bir şekilde sağlanmış olacak.(hürriyetplanet)