İsveçli otomobil yapımcısı Saab’ın Hollandalı sahibi, zor durumdaki şirketin önceki sahibi ve en önemli tedarikçisi General Motors’un kurtarma planını reddetmesi nedeniyle, iflas başvurusunda bulunmaya mecbur kaldığını açıkladı.

Bu karar aylardır tek bir otomobil bile üretmemiş, ayakta kalmak için ardı ardına aceleyle anlaşma planları hazırlamış Saab’ın mücadelesinin sonuna geldiğini gösteriyor.

Planlardan sonuncusu Çinli otomobil yapımcısı Youngman ile anlaşmaktı, ama GM bu planı veto etti.

Saab’ın sahibi Swedish Automobile (Swan) yaptığı açıklamada, “Youngman GM’nin Saab Automobile ile planlanan anlaşmaya dair takındığı tavrı öğrendikten sonra, Saab Automobile’ın yeniden yapılanmayı sürdürmesi ve tamamlaması için gereken finansmanı sağlayamayacağını bildirdi. Saab Automobile’ın Yönetim Kurulu finansman olmadığında şirketin ödeme aczine düşeceğini ve alacaklılar için en iyisinin iflas başvurusunda bulunmak olduğuna karar verdi” dedi.

Mahkemenin kısa süre içinde başvuruyu kabul etmesi ve alıcıları tayin etmesi bekleniyor. Şirket, “Swan hisselerinden herhangi bir gelir elde etmeyi beklemiyor” diye ekledi.



ntvmsnbc ve Ajanslar