Davanın dördüncü gününde savcının, saldırılarla ilgili sorularına cevap veren Breivik, "Oslo'da 3 aracı havaya uçurmayı hedefliyordum" dedi. Breivik, "Düşündüğümden zor olacağını anlayınca bundan vazgeçtim" ifadesini kullandı.

Aşırı sağcı Breivik, ateş açmayı bilgisayar oyunlarından öğrendiğini, bazen günde 16 saat bilgisayar oyunu oynadığını söyledi. Breivik, hazırladığı manifestoya neden "2083 adını verdiğini de anlattı.

Norveçli katil, Osmanlı'nın Viyana’yı kuşatmasının 400'üncü yılı olduğu için bu tarihi seçtiğini kaydetti. 

AŞIRI SAĞCI SELAMINDAN VAZGEÇTİ
Breivik, müştekilerin ve yakınlarının tepki gösterdiği aşırı sağcı selamını, bugün mahkeme salonuna girerken vermedi. Oslo'daki Bölge Mahkemesi'nde bugün dördüncüsü yapılan duruşmaya, Breivik ile avukatları, müştekiler ve saldırılarda ölenlerin yakınları katıldı.

İsveç gazetelerine yansıyan haberlere göre, bu sabahki duruşmadan önce avukatı, Breivik ile konuşarak, müştekilerin bu selamlamadan çok rahatsız olduğunu belirtti. Avukatı, Breivik'ten herhangi bir kışkırtmaya karşı bundan sonraki duruşmalarda bu hareketinden vazgeçmesini talep etti.

Bunun üzerine Breivik, selam vermeden salondaki yerini aldı. Breivik daha önceki duruşmaların başında, aşırı sağcı selamı vermeden yerine oturmuyordu ve bu davranışından vazgeçmeyeceğini söylüyordu.




 ntvmsnbc