Samsung, dört hafta süren ve geçtiğimiz hafta sonuçlanan patent davasında suçlu bulunmuş ve Apple’a bir milyar dolar ödemeye mahkum edilmişti. Güney Koreli elektronik üreticisi, Apple’ın ABD’de piyasasındaki bazı telefon modellerine satış yasağı getirmek için yapacağı talebe, ‘gerekli tüm yasal önlemleri alarak cevap vereceğini’ belirtti.

Apple, sadece ABD’de değil, küresel mobil cihaz piyasasındaki dengeleri etkilemesi beklenen davanın ardından, dün Samsung’un sekiz mobil cihazını ABD’de yasaklatmak için harekete geçti. 

“TÜM ÜRÜNLERİNİ YASAKLATABİLİRİZ”
Microsoft’un rekorunu tarihe gömerek ABD’nin gelmiş geçmiş en değerli şirketi unvanını kazanan Apple, San Jose Federal Mahkemesi’nde alınan kararın ardından ‘Samsung’un ürettiği 28 mobil cihazın tümünü yasaklatma hakkı olduğunu’ öne sürdü. 

Apple, sert çıkışına rağmen mahkemeye sekiz üründen oluşan bir liste sunacaklarını, bu ürünlerin ‘Apple’ın mevcut gelirlerini etkileyen en önde gelen sekiz cihaz olduğunu” ifade etti. 

Mahkemeye sunulacak listedeki ürünler arasında, Samsung’un amiral gemisi Galaxy S III’ün yanı sıra Galaxy serisi akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar bulunuyor. Wall Street Journal’ın verdiği bilgiye göre listedeki ürünler şöyle: “Galaxy S 4G, Galaxy S II, Galaxy S II Skyrocket, Galaxy S II, Galaxy S II Epic 4G, Galaxy S Showcase, Droid Charge ve Galaxy Prevail. 

San Jose mahkemesine sunulan bilgilere göre, listede yer alan akıllı telefonlar 2012’nin ilk yarısında Güney Koreli şirkete ABD’deki satışlarda 1.3 milyar dolar kazandırdı. Eğer Apple’ın talebi kabul edilirse, listedeki mobil cihazlara 20 Eylül’de satış yasağı gelmesi bekleniyor. 



ntvmsnbc