Olimpiyatlarda yarışan ilk ampute atlet olarak ün kazanan Oscar Pistorius, kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı vurarak öldürmesinin ardından bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Pistorius'un avukatları cinayetin kaza olduğunu, ünlü sporcunun kız arkadaşını hırsız sandığını savunsa da savcı Gerrie Nel, cinayetin kasten ve önceden planlanarak işlendiğini ileri sürdü. Yatak odasından banyoya kadar 7 metrelik mesafe olduğunu ve buraya gitmek için Oscar Pistorius'un protezlerini giydiğini kaydeden savcı, cinayetin banyoda işlendiğini belirterek, "Niye bir hırsız kendisini banyoya kilitlesin.?" diye sordu.

Pretoria kentindeki duruşmada Pistorius, tutuksuz yargılanmak üzere kefalet başvurusu yapacak. Ancak polisin son bulduğu deliller Güney Afrikalı sporcunun, sevgilisi Steenkamp’ı kasten vurduğu yönünde.

TABLET YERDE BULUNDU

İddialara göre polis, Steenkamp’ın tabletini yatak odasında yerde buldu. Bu durum Reeva Steenkamp’a gelen bir mesajın Oscar Pistorious'u kıskançlık ikili arasında tartışma yarattığı ve Pistorius’un silahına davrandığı şeklinde yorumlanıyor.

Senaryoya göre Pistorius, kız arkadaşını önce yatak odasında vuruyor; yaralanan Reeva banyoya kaçıyor. Oscar Pistorius, banyo kapısında üç el daha ateş ederek sevgilisini öldürüyor.

SUÇLU STEROİD Mİ?

Polis, Pistorius’un yatak odasında çok sayıda steroid ilaç da bulmuştu. Doping etkisi yapabilen ancak yine de sporcuların zaman zaman kullandığı steroidlerin öfke patlamasına yol açtığı ifade ediliyor. Pistorius’un da böyle bir etkiye maruz kalmış olabileceği yönünde yorumlar var.