(ANKA) - Türk kökenli Fransız öğrenci Sevil Sevimli'nin "terör propagandası" yaptığı gerekçesiyle 5 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılması, Fransız medyasın yankılanıyor.
Le Parisien gazetesi, Sevimli'nin "kâbus" gibi bir yıllık yargılanmadan sonra mahkûm olduğuna dikkat çekerken Sevimli olayının Türkiye'deki "hukuk sapmalarının tipik bir örneği" olduğunu öne sürdü. 

Le Parisien, Fransa doğumlu Sevimli'nin Erasmus öğrenci değişim programı çerçevesinde Türkiye'de bulunduğunu anımsattığı haberinde Sevimli'nin mahkûm olmasına rağmen 10 bin lira güvence parası yatırdıktan sonra Fransa'ya gidebileceğini anlattı.

Sevimli hakkındaki suçlamaları yansıtan gazete, Sevimli'nin İstanbul'daki yasal bir 1 Mayıs yürüyüşüne ve Grup Yorum konserine katılmanın yanı sıra Amerikan Büyükelçiliğine kanlı saldırıyı üstlenen, AB ve ABD terör listelerinde bulunan DHKP-C üyesi olmakla da itham edildiğine işaret etti. 

Haberde Sevimli davası için "Ankara'nın PKK ve aşırı sola karşı mücadele etmek için oluşturduğu hukuki cephanede sapmaların tipik bir örneği" savı da dile getirildi.

-"YARGI REFORMU İLE YÜZLERCE TUTUKLU TAHLİYE EDİLEBİLİR"-

Gazete, haberinde "Halen çok sayıda öğrenci, gazeteci veya avukat bu iki hareketle bağları nedeniyle cezaevinde" dedikten sonra,

"Hükümet, bu yasalarda reform yapılacağını açıklamış durumda ve bu da yüzlerce tutuklunun tahliyesine yol açabilir" görüşünü savundu.