Yolcu almak için Seyşeller’den Yemen’e giden lüks Fransız yatı, Aden Körfezi’nde silahlı korsanlar tarafından durdurulmuştu.
Zanlılardan biri suçunu itiraf ederken, korsanlardan ikisi yalnızca keçi ve sigara satmak üzere yata çıktıklarını söyledi. Diğerleri ise yata çıkmadıklarını savundu.

Fransız komandoları, mürettebatı kurtardıktan hemen sonra korsanları gözaltına aldı.

Somali’de bir araca düzenlenen baskında, geminin sahibinin ödediği fidyenin bir kısmı olduğu tahmin edilen yaklaşık 200 bin dolar ele geçirildi.

AFP haber ajansına göre, zanlıların avukatlarından Martin Pradel, müvekkilini “Bir takside durdurulan altı kişi” olarak tanımlayıp suç işlediğine ilişkin kanıt olmadığını savundu.

Bir davacının avukatı Michel Quimbert, “Bu kişiler gözaltına alındıklarında üzerlerinde fidyenin bir kısmı ve silahlar vardı … mürettebatın çoğu tarafından tanımlandılar” dedi.

Çevirmenler aracılığıyla konuşan zanlılardan dördü kendini balıkçı olarak, biri taksi şoförü, bir diğeri de muhasebeci olarak tanıttı.

Zanlılar suçlu bulunursa ömür boyu hapis cezasına çarptırılacak.

Yaklaşık 20 Somalili, korsanlık ve rehin tutma suçlarından Fransız hapishanelerinde tutuluyor.

Somali’de son yirmi yıldır işleyen bir hükümet yok. Somali kıyılarındaki korsanlık sorununu çözmek için uluslararası kuvvetler devreye girdi.



BBC Türkçe