Zimbabve'yi şoka uğratan iddialarla ilgili dava Pazartesi günü üç kadın zanlının yargıç önüne çıktığı duruşmayla başladı. Polis, kadınları tutuklama aşamasına, bir yılı aşkın bir soruşturma sürecinden sonra vardıklarını kaydetti.

Irzına geçildiğini iddia eden erkeklerden biri geçen Temmuz ayında, ismini gizli tutmak kaydıyla ulusal televizyonda yaşadıklarını anlattı.

'İĞNEYLE ARTAN CİNSEL ARZU'
Arabada gezen üç kadının Harare'de yoldan geçerken kendisini araçlarına aldığını anlatan adam, kadınların koluna bir iğne batırdığını ve bunun ardından cinsel arzusunun aniden arttığını hissettiğini söylüyor.

Aracı durduran kadınların teker teker birkaç kez prezervatif takarak kendisiyle ilişkiye girdiğini belirten adam, daha sonra çıplak halde yol kenarına atıldığını anlattı.

YASADA YOK
Mahkemeye çıkarılan kadınlar 17 defa ''ar ve edebe ciddi biçimde aykrı saldırı'' suçuyla itham ediliyorlar. Zimbabve yasaları, erkeklerin kadınlar tarafından tecavüze uğramasını tanımadığı için, zanlılar doğrudan tecavüzle suçlanmıyor.

Kadınlar bu ay başında başkentin yaklaşık 300 km güney batısında yer alan Gweru kentinde polis arabalarını durdurduğu zaman göz altına alınmıştı. Arabada 31 tane kullanılmış prezervatif bulundu.

Suçlamaları reddeden kadınlar fahişelik yaptıklarını ve prezervatifleri atacak vakitleri olmadığı için arabada bulunduğunu söylüyor.

GİZLİ RİTÜELLER
Kefaletle serbest bırakılan kadınlar öfkeli çevrelerden tehditler aldıkları için evlerinden dışarı çıkamıyorlar. Zimbabve polis sözcüsü Andrew Phiri, ülke çapında faaliyet gösteren bir kadın çetesinden şüphelendiklerini belirtti.

Phiri, Zimbabve'nin farklı noktalarından tecavüze uğradığını söyleyen erkeklerle ilgili benzer iddiaların su yüzüne çıktığını söylüyor. Polis, kadınların prezervatiflerde biriktirdiği spermi zenginlik ve refah getirdiğine inanılan gizli ritüellerde kullandığını ve hatta topladıkları spermi ülke dışına sattığını düşünüyor.


BBC Türkçe