Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa'ya entegrasyon sürecini destekler gibi göründüğünü fakat kısıtlayıcı sansür yasaları çıkararak kendisiyle çeliştiğini ifade eden Swoboda, "Türkiye, hâlâ dünya üzerinde en çok gazetecinin hapiste olduğu ülke. Yeni internet sansürü yasası da siyasi muhaliflerin kovuşturulmasına ortam hazırlıyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, 'online sansür yasasını' onaylamaması için çağrıda bulunan Hannes Swoboda, "Türk Parlamentosu, konuyla ilgili bağımsız ve uluslararası uzmanlardan yardım istemeli ve vatandaşları gerçekten koruyacak uygun bir yasa tasarısının hazırlanması  için sivil toplumu da sürece dahil etmeli." dedi.

İnternet yasası ile ilgili protesto gösterilerine de değinen Swoboda, "Hükümet tarafından sansürlenmek istemeyen protestocuların öfkesini anlıyorum. Güvenlik güçlerinin, göstericilere karşı zor kullanması oldukça endişe verici." açıklamasını yaptı. Hannes Swoboda,tüm taraflara şiddetten kaçınarak diyaloga yönelmeleri çağrısını yaptı.


(CİHAN)