Pakistan Talibanı’nın komutanlarından Adnan Raşid, kaleme aldığı mektupta, Malala’nın kız çocuklarının eğitim alması için verdiği mücadele nedeniyle değil, Taliban’a karşı yürüttüğü karalama kampanyası nedeniyle vurulduğunu belirtti.

Raşid, mektupta saldırı için “Keşke hiç olmasaydı ve keşke seni öncesinde uyarsaydık” ifadelerini kullanırken, Malala’ya Pakistan’a dönme çağrısında bulundu.

Kız çocuklarının eğitimine karşı olmadıklarını savunan Raşid, Malala Yusufzay’ın Pakistan’a dönerek eğitimine medreselerde devam edebileceğini de yazdı.

ABD VURSA DÜNYA İLGİLENİR MİYDİ?

Taliban komutanı, Malala’ya verilen uluslararası desteği de eleştirerek, “Eğer Amerikalıların insansız hava aracıyla düzenlediği bir saldırıda vurulsan, dünya sağlık durumunla ilgilenir miydi? BM’ye konuşma yapmak için çağrılır mıydın?” sorularını yöneltti.

Malala Yusufzay, geçtiğimiz hafta BM’nin New York’taki merkezinde düzenlenen  Gençlik Kurulu’nda dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen gençlik liderlerine ve diplomatlara seslenmişti. Malala, "Onlar bizi kurşunla susturacaklarını sandılar ama başarısız oldular. Suskunluk yerine binlerce sesin yükselmesine neden oldular" demişti.