Somali'de Türk Büyükelçiliği'ne düzenlenen intihar saldırısında 1 özel harekat polisi şehit oldu. 
Edinilen bilgiye göre saat 16.00 sıralarında başkent Mogadişu'daki büyükelçiliği korumakla görevli özel harekat karargahına arabayla gelen 3 canlı bomba, polisler tarafından fark edildi. 

Saldırganlardan 2'si özel harekat polisleri tarafından ateş açılarak etkisiz hale getirildi. 

Ancak 3. saldırgan, yaralanmasına rağmen, bombalı düzeneği inflak ettirdi.  

Patlamanın etkisiyle özel harekat polisi Sinan Yılmaz şehit oldu, 1'i ağır 3 polis de yaralandı. 

İlk müdahaleleri bir Türk cerrah tarafından yapılan yaralı 3 polisi almak için Türkiye'den ambulans uçak gönderildi. 

Cibuti'ye giden uçak, şehit polisin cenazesini ve yaralı polisleri aldıktan sonra Ankara'ya dönecek. Yaralıların tedavisine de Ankara'da Yüksek İhtisas Hastanesi'nde devam edileceği bildirildi. 

EL ŞEBAB ÜSTLENDİ 
Saldırıyı, El Kaide'yle bağlantılı El Şebab örgütü üstlendi. Örgüte bağlı internet sitesinden yapılan açıklamada Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği ek binasına düzenlenen bombalı saldırıyı, 'El Şebab militanlarının planlı bir şekilde düzenlediği ve patlamanın Türk yetkililer tarafından yönetilen hastanenin girişinde meydana geldiği' ifade edildi. 

El Şebab üyeleri daha öncede sivil hedeflere yönelik benzer saldırılar düzenlemişti. 

GEÇİCİ GÖREVLE GİTMİŞTİ 
18 yıldır teşkilatta çalışan 42 yaşındaki şehit polis Sinan Yılmaz'ın Amasya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat bölümünde görevli olduğu, Somali'ye ise 3 aylığına geçici olarak gönderildiği ve Mogadişu'daki Türk Büyükelçiliğinde 3 haftadır görev yaptığı öğrenildi. 

DIŞİŞLERİ: LANETLİYORUZ 
Mogadişu Büyükelçisi Kani Torun'la görüşen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a konuyla ilgili bilgi aktardığı bildirildi. 

Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada saldırıyı kanıdı. Açıklamada, "Türkiye, büyükelçiliğimiz çalışanlarını hedef alan bu alçakça saldırıyı en güçlü şekilde lanetlemektedir. Saldırıda şehit olan polis memurumuzun ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyor, yaralanan görevlilerimize acil şifa temenni ediyoruz. Mogadişu Büyükelçiliğimize karşı yapılan bu hain saldırının faillerinin süratle yakalanıp adalet önüne çıkarılmasını beklemekteyiz" denildi. 

BOZDAĞ: ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR 
Konuyla ilgili bir açıklama da Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Somalili makamlar gerekli araştırmaları sürdürüyor. Orada insani amaçla bulunan çok sayıda vatandaşımız var. Burada bulunan terör grupları zaman zaman bu tür saldırılarda bulunuyorlar. Gerekli detaylar, yapılan araştırmalar sonucunda belirlenecek" diye konuştu. 

'KORKAK SALDIRI' 
Somali yönetimi de saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı. Terör saldırısının kınandığı açıklamada "Bu saldırı, Somali halkına yardım eden Türk kardeşlerimize korku salarak onları etkilemeyi hedeflemektedir. Türk kardeşlerimizin böylesi korkak saldırılardan etkilenmeyeceklerine eminiz" ifadeleri kullanıldı.