Bölücü terör örgütünün son dönemde Avrupa'da Türk merkezlerine yönelik yaptığı saldırılara, dün Paris'teki Turizm ve Kültür Müşavirliği'nin işgal edilmesi eklenmişti. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Türkiye, Fransa'ya nota vererek, diplomatik misyonlarının ve temsilciliklerinin daha iyi korunmasını ve terör örgütü yandaşlarına müsamaha edilmemesini isteyecek.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nun dün akşam İçişleri Bakanı Claude Gueant'la yaptığı görüşmede de bu konuyu da gündeme getirdiği öğrenildi. Gueant'ın Türkiye'ye yapacağı ziyaretin hazırlıkları konusunda daha önce öngörülen görüşmede Burcuoğlu, Paris Turizm Müşavirliği'nin işgal edilmesini de gündeme getirdi ve Türkiye'nin terör örgütünün Fransa topraklarındaki eylem ve faaliyetlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Paris Büyükelçiliği ayrıca dünkü işgalle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant'ın 6 Ekim'de Türkiye'ye yapacağı ziyarette terörle alakalı mücadelenin de geniş yer tutması bekleniyor. Daha önce Fransa makamları bu ziyarette terörle mücadelede Türkiye'yle mutabakat metninin imzalanacağı bilgisini vermişti. Fransa son iki yılda terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonlarda bölücü örgütün birçok militanını yakalamış ve mahkeme sürecinde bu kişilere altı ay ila altı yıl arasında çeşitli cezalara çarptırılması istenmişti. Savcı ayrıca Paris'te bulunan PKK merkezlerinin de kapatılması istemini mahkemeye sunmuştu.



Cihan