İngiliz futbolcu Adam Johnson'un 15 yaşındaki bir kızla cinsel ilişkiye girdiğini kabul etmesinin ardından Sunderland'ın sözleşmesini feshettiği ünlü futbolcu hakkındaki iddiaların birinde aklanırken, birinde ise suçlu bulundu.

SUÇLU BULUNDU

Brandford Mahkemesi'nde dört farklı cinsel istismar suçlamasıyla yargılanan İngiltere Premier Lig ekiplerinden Sunderland takımının eski oyuncusu Johnson, 15 yaşındaki bir kıza cinsel tacizde bulunmaktan suçlu bulundu. 28 yaşındaki Adam Johnson , çocuk yaşta bir kızla 'cinsel temasta' bulunduğunu daha önce itiraf etmişti.

5 YIL HAPİS

Bu cezası nedeniyle 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek olan ünlü futbolcu, mahkeme sonrasında birkaç hafta içinde gerçekleşmesi beklenen bir sonraki davaya kadar kefaletle serbest bırakıldı.

Mahkemede hakimin Johnson'a hapis cezası nedeniyle uzun süre görme şansı olmayacağı için kızına 'hoşça kal' diyebileceğini ilettiği belirtildi.

KAHRAMANIMDI

Adı açıklanmayan taciz mağduru genç yaptığı yazılı açıklamasında hayatının en zor yılını geçirdiğini söyleyerek "kahramanıyla tanışmanın ilk başta 'gerçekdışı' olduğunu ancak daha sonra Johnson tarafından kullanıldığını ve hayal kırıklığına uğratıldığını" ifade etti.

SÖZLEŞMESİ FESH EDİLDİ

Sunderland Futbol Kulübü ise Johnson'ın sözleşmesini suçlu bulunmasından sonra fesh ettiğini açıkladı. Johnson, İngiltere'yi uluslararası arenada 12 defa temsil etmişti.


Haber: Gonca YAĞCI/LONDRA/DHA