Banka yetkilileri mahkeme masraflarını ödememek için hissedarlarla anlaşma zemini ararken; sadece, bu davaya bakan avukatlar vekalet ücreti olarak 100 milyon $ alacaklar.

hukukihaber.net'in yabancı ajanslardan edindiği bilgiye göre; Tüm dünyada etkisi derinden hissedilen küresel mali kriz, Citigroup'uı da vurmuştu. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun uyarısına rağmen 1 milyar dolar ipotek teminatlı menkul kıymetleri satışa çıkaran şirket yetkilileri, bu satıştan 160 milyon $ kar ederken hissedarlarını da 700 milyon $ zarara uğratmıştı.

Aralarında Automated Trading Desk şirketi kurucusu David Vitkomp’un da bulunduğu hissedarlar 2008’de Citigroup’u mahkemeye verdi. İlk etapta suçlamaların tümünü reddeden banka yetkilileri şimdi ise hissedarlarla anlaşma zemini arıyor.

Hissedarlarına, davayı geri çekmeleri halinde 590 milyon $ tazminat ödemeyi kabul eden banka yetkilileri, mahkeme masraflarından kurtulabilmek için ise hissedarların ağzından çıkacak kelimelere umut bağlamış durumda.

Avukatlar bu dava ile milyoner olacaklar

Hissedarların davayı geri çekip çekmeyeceği merakla beklenirken avukatların, talep edilen tazminatın % 17’sini alacağı ve bu rakamın da yaklaşık 100 milyon dolara tekabül ettiği belirtilmektedir.



hukukihaber.net/Dış Haberler Servisi