ABD Başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahalesini soruşturan Özel Savcı Robert Mueller’in, ABD Başkanı Donald Trump’a yöneltilen ‘yargıyı engelleme’ iddialarıyla ilgili soruşturma açtığı ileri sürüldü. Gazetenin haberine göre adaleti engelleme konulu inceleme, Trump’ın eski FBI direktörü James Comey’yi 9 Mayıs’ta görevinden almasından birkaç gün sonra başladı. Comey, geçtiğimiz hafta verdiği ifadede ise Trump’ın kendisinden eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn hakkındaki FBI incelemesini sonlandırmasını istediğini söylemişti. Amerikan gazetesi Washington Post’un haberine göre Mueller, ilk etapta Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats, Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) Başkanı Mike Rogers ve NSA eski başkan yardımcısı Richard Ledgett’a sorular yöneltecek. Gazete, bu üç ismin, Mueller’e bu hafta ifade vermeyi kabul ettiğini yazdı. NSA da konuyla ilgili yazılı açıklamasında “özel savcıyla tam işbirliği yapacaklarını” bildirdi.

PUTİN: COMEY’YE SIĞINMA HAKKI VERMEYE HAZIRIZ

Putin, halktan gelen soruları yanıtladığı ‘Direk Hat’ adlı programda, Eski FBI Başkanı Comey’nin, Rusya’nın seçimlere siber saldırı ile müdahale ettiğine dair kanıt sunamadığını belirtti. Putin, Comey’nin Trump ile görüşmelerini not almasını ve üçüncü bir şahıs üzerinden basına iletmesini ‘tuhaf’ olarak nitelendirerek, bu durumda Comey’nin eski NSA teknisyeni Edward Snowden’dan hiçbir farkı olmadığını savundu. Comey’nin istihbarat şefi gibi değil de bir görüşü savunan aktivist gibi davrandığını söyleyen Putin, “Eğer Comey’ye ifadelerinden ötürü soruşturma açılırsa ona Rusya’da siyasi sığınma hakkı vermeye hazırız” dedi.

TRUMP’TAN DÜZMECE TEPKİSİ

Washington Post’un haberiyle ilgili Twitter’dan cevap veren ABD Başkanı Donald Trump “Rus hikâyesinde gizli anlaşma diye bir düzmece uydurdular. Sıfır kanıt buldular. Şimdi de adaleti engelleme diye düzmece bir hikâye çıkardılar. Ne güzel” diye yazdı. Trump, bir sonraki tweetinde “Amerikan siyasi tarihindeki en büyük cadı avına şahit oluyorsunuz. Bu bazı çok kötü ve çatışan insanlar tarafından yürütülüyor” dedi.