Tasarı yemeklerinde tuz olduğu ispat edilen restoranlara 1000 dolar para cezası öngörüyor.
Restoran şefleri tasarıya karşı bayrak açtı… “Benim yemeğim, benim seçimimdir” adında grup kurdular. Şefler, "Tuz karşıtı Michael Bloomberg ve onun destekçileri insanların neyi nasıl yemesi gerektiğine karar vermekten artık vazgeçmeli. Yoksa New York'ta restoran sektörü tamamen yok olacak" açıklamasını yaptı. Amerikan Kalp Derneği ise restoranlardan hazırldıkları yemeklerdeki tuz miktarını 10 yıl içinde kademe kademe yüzde 50 oranında düşürmelerini istedi.

KUTU: NE KADAR TUZ TÜKETMELİ?

İngiliz Tıp Dergisinde yayınlanan bir çalışmayla çok fazla tuz tüketiminin kan basıncını yükseltebileceği, yüksek tansiyonunla birlikte kalp krizi ve inme riskinin artırabileceği kanıtlanmış. Günlük tuz alımının büyükler için 6 gramı geçmemesi gerektiği öneriliyor.
Günlük beslenmelerindeki tuz tüketimini önemli miktarda düşüren insanların, gelecek 10-15 yılda kalp-damar hastalıklarına yakalanma olasılığının yüzde 25 oranında azalacağı söyleniyor. Araştırmada tüketilen tuzun dörtte üçünün zaten alınan gıdaların içinde bulunduğu, günlük 6 gram tuz tüketimi hedefinin de, yediklerine dikkat etmeleri durumunda çoğu insan için ulaşılabilir bir hedef olduğu vurgulanıyor.

Vatan