WELLINGTON - Yeni Zelanda'nın Kermadec Adaları, şiddetli bir depremle sarsıldı.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi ülkenin kuzeydoğusundaki adalarda meydana gelen depremin büyüklüğünü 7,6 olarak açıkladı.

Yerin 48 km derinliğinde oluşan deprem sonrası tsunami alarmı verildi.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin merkez üssünün, Kermadec takımadasının bir parçası olan Raoul Adasının 211 kilometre doğusu olduğunu ve yalnızca 48 kilometre derinlikte meydana geldiğini bildirdi.

ABD Pasifik Tsunami Merkezi de, perşembe sabahı 07.03'de meydana gelen deprem nedeniyle Yeni Zelanda, Kermadec Adaları ve Tonga için tsunami alarmı verdi.

ABD Pasifik Tsunami Merkezi, "deniz seviyesi okumalarının, tsunaminin oluştuğunu doğruladığını, bu tsunaminin, depremin merkez üssüne yakın bölgenin sahillerinde yıkıcı olabileceğini" açıkladı.

Merkez, Raoul Adası çevresinde dalga boylarının şu anda 68 ila 84 santimetre yüksekliğinde olduğunu duyurdu.

Yeni Zelandalı sivil savunma yetkilileri de, tsunami alarmı kaldırılana kadar halkı, sahillerden ve denizden uzak durmaları konusunda uyardı.

Bu arada, depremin vurduğu Kermadec Adaları'nın, Yeni Zelandalı bilimadamlarının ziyaret ettiği bir otel ve meteoroloji istasyonun haricinde genellikle ıssız bir bölge olduğu belirtildi.

ntvmsnbc ve Ajanslar