Yabancı ve göçmenlere yönelik 10 kadar cinayete ve bine yakın yaralamaya karışan örgütün yasa dışı eylemlerine dair çok önemli itiraflarda bulunan gizli tanığın kimlik bilgilerinin, yanlışlıkla sanık ve sanık avukatlarına da verildiği ortaya çıktı. Savcıların bu inanılmaz hatasına dikkatsizliklerinin sebep olduğu sanılıyor.

Altın Şafak dosyası kapsamında soru yargıcı ve savcıların kararı üzerine önceki akşam başlanan ifade alma süreci dün sabah sona erdi. Altın Şafak sözcüsü İliyas Kasidyaris, İliyas Panayotaros ve Nikos Mihos’a yurtdışına çıkma yasağı konularak serbest bırakıldı. Yiannis Lagos ise tutuklu yargılanacak.

Kasidyaris, partinin parasal kaynakları konusunda yöneltilen sorulara verdiği cevapta, partinin herhangi bir işadamından yardım almadığını belirtti. Geçen yıl bir televizyon programında iki kadın milletvekilini tokatlamasıyla adından söz ettiren Kasidyaris, gazeteciler tarafından kendilerine siyasi nedenlerle iftira atıldığını iddia etti. Diğer milletvekili İliyas Panayotaros ise düzmece ve şaka gibi deliller ve yalan söyleyen tanıkların ifadeleriyle suçlandığını savundu. Altın Şafak üyesi olmakla gurur duyduğunu belirtti.

Kasidyaris’e yurtdışına çıkma yasağı konuldu ve 50 bin Euro teminat yatırması istendi. Milletvekili Yiannis Lagos’un ise suç örgütü yöneticiliğinden tutuklu yargılanmasına karar verildi. Lagos’un yaklaşık 10 gün önce ırkçılık karşıtı görüşleriyle bilinen Pavlos Fissas’ı öldüren kişi ile telefon konuşmaları tespit edilmişti.