Doç. Dr. Sinan Kocaoğlu videoyu değerlendirdi;

1. Devletin otoriter yapısı sadece Ant; Milli Güvenlik, Vatandaşlık, İnkilapTarihi ve Din Dersleri; Yanaşık Düzen Eğitimi Temelli Beden Eğitimi Dersleri gibi detaylarda gizli değildir. 

2. Bunlar sadece ideolojik anayasanın ve kanunların vatandaşı eşikten beşiğe endoktrine etmek için eğitime ve gündelik yaşama yansıyan halleridir.

3. Devlet, 100 senedir daha adil yargılanma hakkı ve muhakemenin temel sorunlarını çözememiştir. 

4. Devlet aklı ile savcının silahların denkliği ilkesine aykırı orantısız hak ve yetkilere haiz olması, yine bu ilkeye aykırı şekilde duruşma salonunda savunmadan her şekilde üstün konumlanması, duruşmada savcı-hakim mesajlaşmaları, ara kararlarda savcının heyetle takılması, heyetle savcının gizli görüşmesi ile hükmün duruşmadan önce savcı ile birlikte mahkeme başkanının odasınca yazılması, lojmanlarda misafirliklerde dosyanın tartışılması vb. hususlar ülkemiz yargısının bazı problemleridir sadece.

5. Bununla birlikte yargı mensuplarının istihdam, tayin ve terfisinde var olan niteli sorunu, yargının tarafsızlık ve bağımsızlık meselesi göz ardı edilebilecek konular asla değiller.

6. Her şeyin sıradanlastırıldığı ülkemizde düne kadar hukuk fakültesinin kenarından geçemeyecek çocukların hukuk fakültesine düşük puanlarla sokulup, itekleyerek mezun edilip, sınavsız şekilde avukat ya da taban puan sistemi kaldırılmış şekilde hakim/savcı yapıldığı bir sistem var.

7. Bu videoda bu sistemin 15 dakikalık bir çekim ile videoya yansıtılmış. Videoda en esef verici konu hukuk bilen ve bunu uygulayacak cesarete sahip avukat oranının artık çok düşük olması. Keza hukukun üstadı allame-i cihan birisi de olsa avukat sonuçta arıza sistemik ve kararı hakim (ve savcı birlikte) veriyor.

8. Her Türk vatandaşı bu videoya vakit ayırıp izlemeli. Zira bu hukuk sisteminde ve uzlaşmaya dayanmayan şark kafasıyla herkes birgün bu ülkede bu salondan bir şekilde illa ki geçecek....