Yazılı yarışma sınavı, Yükseköğretim Kurulu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 26 Kasım Cumartesi günü Ankara'da yapılacak. Sınav saat 09.30'da başlayacak ve 2.5 saat sürecek. Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi 20 tam puan üzerinden; Alan Bilgisi Testi 80 tam puan üzerinden ayrı ayrı değerlendirilecek. Bu değerlendirme yapılırken Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi konuları ile Alan Bilgisi Testi konuları kendi aralarında eşit olarak puanlandırılacak.

Adayların Genel Başarı Puanı tespit edilirken, Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Puanı ile Alan Bilgisi Testi Puanı toplanacak ve böylece 100 tam puan üzerinden Genel Başarı Puanı hesaplanmış olacak. Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (100) iki katı fazlası olan 300 aday mülakata katılmaya hak kazanacak. 300'üncü aday ile aynı puanı alan diğer adaylar da mülakata çağrılacak. Ancak, 70 ve üzeri puan alanların sayısı 300'ü bulmaz ise sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağrılacak.

Giriş sınavının yapıldığı tarih itibarıyla 35 yaşını (doğum tarihi 26.11.1976 ve daha sonra olanlar) doldurmamış olmak, Hukuk Fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak, hukuk fakültesinden mezun olanlar dışından alınacak adaylar bakımından her dönemde alınacak aday sayısının yüzde yirmisini geçmemek üzere ihtiyaç oranında hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren Siyasal Bilgiler, İdarî Bilimler, İktisat ve Maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak.

Adaylara yazılı yarışma sınavında 40 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 100 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacak. Testlerdeki soruların konulara göre dağılımı kendi aralarında eşit olacak. Yapılacak olan yazılı yarışma sınavında adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Alan Bilgisi Testi uygulanacak. Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe, Matematik, Türk Kültür ve Medeniyetleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi ve Temel Yurttaşlık Bilgisi ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan; alan Bilgisi Testi: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargılama Usulü, Hukuk Yargılama Usulü, Borçlar Hukuku (Genel Hükümler), Medeni Hukuk, Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Vergi Hukuku, Vergi Usul Hukuku ve Maliye-Ekonomi ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacak.



Cihan