T.C.
ADALET BAKANLIĞI
Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü


Sayı : B.03.0.HİG.0.00.00.05/729 23/12/2011
Konu : Lojman başvuruları

………………… GENEL SEKRETERLİĞİNE
………………… GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
………………… BAŞKANLIĞINA
………………….BAŞSAVCILIĞINA

Ankara merkezinde bulunan ve tahsis iĢlemleri Genel Müdürlüğümüzce yürütülen lojmanlarla ilgili olarak, Kamu Konutları Yönetmeliği’nin 14. maddesi ve Adalet TeĢkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliğinin 11. maddesi uyarınca kendisine konut tahsis edilmesini isteyenler tarafından verilecek başvuru beyannamelerinin her yıl Ocak ayı içerisinde değerlendirilerek lojman sıra cetvelinin düzenlenmesi gerektiğinden, 2012 Ocak ayı itibariyle Lojman Sıra Cetveli yeniden düzenlenecektir.

Bu itibarla;
1) Kendisine konut tahsis edilmesini isteyenlerin bir örneği ekte gönderilen ve www.higm.adalet.gov.tr isimli internet adresinde yayımlanan “Başvuru Beyannamesi”ni, Yönetmeliğin 14. maddesi ve Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliğinin 11. maddesi uyarınca uygun bir şekilde doldurup, hakim-savcı sınıfından olanların Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Açık Sicil Bürosu ile Gizli Sicil Bürosuna; personelin ise Personel Genel Müdürlüğü Açık Sicil ve Gizli Sicil Bürolarına onaylattırarak, Konut Tahsis Komisyonuna sunulmak üzere en geç 31 Ocak 2012 günü Genel Müdürlüğümüzde olacak şekilde göndermeleri gerekmektedir.

2) Halen lojmanda oturan ve hâkim sınıfından olanların yer değişikliği taleplerinde 2012 yılı itibariyle de giriş tarihleri yerine puan sırası esas alınacak olup, yer değişikliği için ayrı bir liste oluşturulmayacaktır. Bu sebeple, lojmanda oturup yer değişikliği isteyen hâkim ve savcılar da başvuru beyannamesi dolduracaklardır.

3) Kamu Konutları Yönetmeliğinin 15. maddesi uyarınca lojman başvurusunda bulunanların şahsi ve mali durumlarında lojman puanlarına etki edecek bir değişiklik olduğunda (1) ay içerisinde bildirimde bulunmaları gerekmektedir. Bu durumda ilgililerin puan ve sıraları yeniden değerlendirilecektir.

4) Mevcut lojman sayısının yetersiz olması nedeniyle daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sadece Bakanlık merkez teşkilatında görevli memurlar ile HSYK’da görevli memurlar lojman başvurusunda bulunabileceklerdir.

5) Kamu Konutları Yönetmeliğinin 9/4. maddesi uyarınca; daha önce (5) yıl veya daha fazla süreyle lojmanda oturan memurlara, diğer tüm talepler karşılanmış olmadıkça tekrar lojman tahsisi yapılmayacaktır.

6) Evlenmeden önce veya sonra eşlerden biri daha önce lojmanda oturmuş ise, diğer eş de lojmanda oturmuş sayılacaktır.

7) Memurlar beş yıllık bir süre için lojmana girdiklerinden, memurlarla ilgili olarak yer değişikliği suretiyle lojman tahsisi uygulaması yapılmayacaktır.

8) Bakanlığımız tarafından yıl içerisinde alınabilecek lojmanların teslim alınarak tahsisleri mümkün hale geldiğinde, başvuru yapılabilmesi için ayrıca duyuru yapılacağından, bu aşamada talepte bulunulmasına gerek bulunmamaktadır.
Keyfiyetin ilgililere imza karşılığında tebliğ edilmesini arz/rica ederim.

Ayhan TOSUN
Hakim
Bakan a.
Genel Müdür

Ek: Başvuru beyannamesi (1 adet)

Mustafa Kemal Mahallesi 2151. Cad. N:34/A Söğütözü/ANKARA Ayrıntılı bilgi için irtibat: Lojman Bürosu Tel(0312) 218 75 31 posta: [email protected] Elektronik ağ: www.higm.adalet.gov.tr