T.C.

ADALET BAKANLIĞI

Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü

Sayı : B.03.0.HİG.0.00.00.05/105 23/01/2012

Konu : Lojman başvuruları

GENEL SEKRETERLİĞİNE

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

İlgi : a) 23.12.2011 tarihli ve 729 sayılı genel yazımız.

b) 05.01.2012 tarihli ve 289 sayılı ek duyurumuz.

İlgi (b) yazımız ile Yargıtay Başkanlığı, Danıştay Başkanlığı ve Bakanlığımız arasında imzalanan 04.01.2012 tarihli Protokol gereğince Yargıtay Üyeleri, Yargıtay Cumhuriyet Savcıları, Yargıtay Tetkik Hâkimleri, Danıştay Üyeleri, Danıştay Savcıları ve Danıştay Tetkik Hâkimlerinin bundan böyle lojman başvurularını kendi kurumlarına yapacakları, tahsis işlemlerinin de bu Kurumlar tarafından yapılacağı duyurulmuştu.

Ancak, anılan Protokol iptal edildiğinden ilgi (a) yazımızda belirtilen şartlar dâhilinde Yargıtay Cumhuriyet Savcıları, Yargıtay Tetkik Hâkimleri, Danıştay Savcıları ve Danıştay Tetkik Hâkimleri yine Bakanlığımız lojmanları için de başvuruda bulunabileceklerdir.

Bu itibarla,

Yargıtay Cumhuriyet Savcıları, Yargıtay Tetkik Hâkimleri, Danıştay Savcıları ve Danıştay Tetkik Hâkimlerinin Bakanlığımızdan yapacakları lojman talepleri için lojman başvuru formlarını ilgi (a) duyurumuzda belirtilen şekilde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Açık ve Gizli Sicil Bürolarına onaylattırmak suretiyle en geç 15 Şubat 2012 günü Genel Müdürlüğümüzde olacak şekilde göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yeni alınan Bağlıca lojmanları için ayrıca duyuru yapılacağından bu aşamada bu lojmanlar için başvuruda bulunulmasına gerek bulunmamaktadır.

Bilgilerini ve keyfiyetin ilgililere imza karşılığında duyurulmasını arz ederim.

Ayhan TOSUN Hâkim Bakan a. Genel Müdür