"Uluslararası Anayasa Kongresi", İstanbul Üniversitesi öncülüğünde ve İstanbul Kültür Üniversitesi'nin destekleri ile 11-14 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenlenecek. Dünyadan önemli hukukçular, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grubu bulunan siyasi parti genel başkanları yeni ve sivil bir anayasayı tartışacak.

Türkiye'de bugüne kadar düzenlenen en geniş uluslararası katılımın olacağı anayasa tartışması, konuya sivil bir katkı sunacak. Kongre, aynı zamanda 21 ülkeden gelecek akademisyen ve uzmanlar ile anayasa hukuku alanında işbirliğinin sağlanması ve Türkiye'nin bu birliğin merkezi konumuna getirilmesine de hizmet edecek. Anayasa hukukuna ilişkin dünyanın farklı ülkelerindeki birikimler de paylaşılacak. Kongreye; ABD, Almanya, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Güney Kore, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, Japonya gibi 22 ülkeden hukukçu katılacak.

Uluslararası Anayasa Kongresi'nin içeriğine dair basın bilgilendirmesi, 4 Mart tarihinde çok sayıda hukukçunun katılımıyla İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi'nde düzenlenecek.(Cihan)


Ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ