Bu değişiklikler, adalet yolculuğumuzda kullandığımız, mevzuat arabamızın motorunun rektefesi, tekerlerinin değiştirilmesi, koltuklarının modifiyesi, boyasının yenilenmesi anlamı taşımaktadır.

Söz konusu değişiklik ve yeniliklerin en önemlisi ise adalete giden ve birazda süreç içerisinde yıpranan adalet yolumuzun, son dönemdeki yoğunlukları da dikkate alınarak, ihtiyaçlara cevap verecek şekilde bir otobana dönüştürülmesi anlamı taşıyan usul kanunlarının yenilenmesi olmuştur.

İşte bu otoban; Sayın Adalet Bakanı Sadullah ERGİN ‘in de aralarında bulunduğu siyasetçiden, Bürokrasiden, Yargı camiasından, ve akademik çevrelerden  bir çok kişinin katılımıyla 01 Ekim 2011 tarihinde hizmete açılıyor...

Peki mevzuat arabamızın şoförü durumunda olan, hukuk adamlarımız bu yolu ne kadar biliyor ve tanıyorlar..

Kamu Hukukçuları Derneği olarak değişen mevzuatlar karşısında, meslektaşlarımızı ve tüm halkımızı bilinçlendirmek ve adalet yolculuğunda karşılaşacağımız kazaların önlenmesini sağlamak adına yapmış olduğumuz çalışmalara bir yenisini daha eklemiş bulunmaktayız.

Yürürlüğünün ilk gününde, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununun enine boyuna, uzman kişilerce ele alınacağı, İstanbul Üniversitesi ile Derneğimiz tarafından organize edilen sempozyuma hukuk içinden dışından ilgili tüm kişileri davet ediyoruz...


                                                                 

KAMU HUKUKÇULARI DERNEĞİ (İstanbul)