Türkiye'deki 15 Üniversitenin hukuk ve tıp fakülteleri öğretim üyelerinin dördüncü kez bir araya geldiği "Milletlerarası Özel Hukuk Perspektifiyle Biohukuk" konulu toplantıda; özellikle genetik, biyoloji ve tıp alanlarındaki teknolojik ve bilimsel gelişmelerin hukuksal boyutu ve bio-hukuk kavramı tartışılacak…
21. yüzyıla bilimdeki, özellikle genetik, biyoloji ve tıp alanlarındaki baş döndürücü gelişmeler damgasını vuruyor; teknoloji bize sonsuz olanaklar sunuyor. Teknolojideki tüm bu ilerleme ve yenilikler bizi heyecanlandırırken aynı zamanda bazı soruları da beraberinde getiriyor…

Bilimsel gelişmeler ve teknoloji, insan türünün evrimini tehdit mi ediyor? Embriyo ve kök hücreler üzerindeki bilimsel araştırmalara getirilen yasaklar, değer olarak insanı mı koruyor? Bilimsel gelişmeler ve teknoloji, yeni toplumsal yapılanmaları gerekli kılıyor mu? Cinsel birleşme dışında, örneğin insan kopyalaması tekniğiyle üreyen çocuk, insan türünün üyesi sayılacak mı? Hukuk, var olan anlayış çerçevesinde bilimsel gelişmelerin yaratacağı sorunları çözmeye yeterli mi? Yoksa yeni bir hukuk mu gerekiyor?

Bu ve benzeri sorular, teknolojik gelişmelerin genetik, biyoloji ve tıp bilimine yansıması karşısında ister istemez insanoğlunun kafasını kurcalıyor. 

Hukuk ve tıp camiası bir araya gelerek tüm bu ve benzeri sorulara cevap arıyor. Türkiye'deki 15 Üniversitenin hukuk ve tıp fakülteleri öğretim üyelerinin katılacağı Milletlerarası Özel Hukukçular dördüncü toplantısında tüm bu konular enine boyuna tartışılacak. 

6-7-8 Eylül tarihlerinde Sivrice Deniz Feneri'nde (Bektaş Köy/Ayvacık/Çanakkale) gerçekleşecek "Milletlerarası Özel Hukuk Perspektifiyle Biohukuk" konulu toplantıyı Medipol Üniversitesi ve Ayvacık Belediyesi birlikte düzenliyorlar.