Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kocaeli Çayırova Belediyesi işbirliğiyle yeni anayasa çalışmalarında özürlülük alanındaki mevcut haklar ve olası imkanları tartışmak, özürlülerin yeni anayasadan beklentilerini belirlemek ve yeni anayasaya özürlülerin bakış açısını somutlaştırmak üzere 26 Mart 2012 Pazartesi "Engelsiz Anayasa Çalıştayı" düzenliyor.

Kocaeli Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda 26 Mart 2012 Pazartesi saat 10.00'da başlayacak ve gün boyu sürecek "Engelsiz Anayasa Çalıştayı"na akademisyenler, anayasa hukukçuları, milletvekilleri, uzmanlar ve özürlülerle konusunda faaliyet gösteren sivil toplum temsilcileri katılacaklar.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Aylin Çiftçi’nin katılacağı Çalıştay, anayasa hukukçuları ve milletvekillerinin konuşma yapacağı iki oturumla başlayacak.

Prof. Dr. Refik Korkusuz, Prof. Dr. Nihat Bulut, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve Doç. Dr. Abdurrahman Eren’den oluşan anayasa hukukçularının yer alacağı ilk oturumda, “Anayasa Hakkında Genel Bilgi”, “Uluslararası Engelliler Yasaları”, “Anayasaya Sivil Katılımın Önemi” ve “Engellilerin Anayasadan Beklentileri” konu başlıkları ele alınacak.

İstanbul Milletvekili, Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, Adıyaman Milletvekili Dr. Muhammed Murtaza Yetiş ve İstanbul Milletvekili İsmet Uçma’nın yer alacağı ikinci oturumda ise “TBMM'deki Anayasa Çalışmaları”, “Anayasa Değişikliklerinin Önemi”, “Anayasa Çalışmalarında Gelinen Nokta” ve “Engelli Bireylerin Anayasadan Beklentileri” başlıkları işlenecek.

Engelsiz Anayasa Çalıştayı; “eğitim”, “sağlık”, “ulaşılabilirlik”, “istihdam” ve “sosyal hayata katılım” başlıklı beş ana temada belirlenecek olan komisyonların çalışmaları ile devam edecek. Gün sonunda komisyon çalışmalarının sona ermesinin ardından açıklanacak Sonuç Bildirgesi’yle Çalıştay son bulacak.

HUKUKİHABER