T.C.
ADALET BAKANLIĞI
İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı
 
Sayı : 73649484/1004 - 06/05/2013
 Konu: Konaklama
 
DUYURU
 
Hakim ve Cumhuriyet savcılarının İstanbul'daki resmi ve özel gezilerinde konaklama imkanlarının artırılması amacıyla Sarıyer ilçesindeki hakimevi dışında farklı konaklama yerleri ile özel anlaşma yapılması ihtiyacı doğmuştur.
 
Başkanlığımızca İstanbul ilinde yapılan araştırmalar neticesinde; hem Anadolu, hem de İstanbul (Çağlayan) adliyelerine yakın otelleri olması ve kâr amacı gütmeden en uygun indirimli fiyatları önermesi sebebiyle Grand Cevahir Otel ve Cevahir Otel İstanbul Asya tercih edilmiştir.
 
Fiyatın belirlenmesinde Adalet müfettişlerinin bir günlük yevmiyesinin esas alınması konusundaki talebimiz kamu hizmetine katkıyı amaçlayan otel yönetimince kabul edilmiş ve ayrıca eşleri ile birlikte gelenlere aynı oda için ek ücret ödemeksizin birlikte konaklama imkanı sağlanacağı bildirilmiştir.
 
Hakim, Cumhuriyet savcısı ve Adalet müfettişleri, otellerde boş oda olması halinde 2013 yılı için tek kişilik odada açık büfe kahvaltı dahil günlük 75,00 TL'ye konaklayabileceklerdir. Bu odada eşleri ile beraber kalmaları halinde ayrıca bir ücret alınmayacaktır. Kişi başı set menü öğle veya akşam yemeği ise 30,00 TL olacaktır. Otel içerisinde yapılacak diğer ekstra harcamalara (çay, kahve, kuru temizleme vs.) %50 indirim uygulanacaktır.
 
Tüm meslektaşlarımıza saygıyla duyurulur.
 
Ayhan CÜREBAL Hakim Bakan a.
 
Başkan